enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3319
EURO
35,1199
ALTIN
2.301,65
BIST
9.079,97
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Açık
21°C
İstanbul
21°C
Açık
CumaAz Bulutlu
23°C
CumartesiAz Bulutlu
21°C
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C

2020 eTWİNNİNG’DE SİNCAN MİLLİ EĞİTİM DAMGASI

05.11.2020
408
A+
A-
2020 eTWİNNİNG’DE SİNCAN MİLLİ EĞİTİM DAMGASI
Avrupa’daki okulların projeleriyle çevrim içi bir araya geldiği eTwinning platformunun 2020 Kalite Etiketleri sonuçları açıklandı. eTwinning projesinde elde ettiği başarılarla adından söz ettiren Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde, 125’i Ulusal Kalite Etiketi 72’si ise Avrupa Kalite Etiketi olmak üzere 197 öğretmen Kalite Etiketi ödülünün sahibi oldu.
Ulusal Destek Servisinin istatistiklerine göre Ankara ilinde 2019-2020 eğitim öğretim yılında yürütülen projelere verilen toplam 1013 Kalite Etiketi’nin 197’si Sincan ilçesi öğretmenlerine ait olup 25 ilçe arasında Sincan, Kalite Etiketi sayısı bakımından birinci sırada yer aldı.
Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ArGe birimi koordinasyonunda yürütülen projelerdeki önemli başarı sayısal  verilere de yansıdı. Alınan toplam kalite etiketi sayısı 2018 yılına göre 2019 yılında %52.6, 2020 yılında ise 2019 yılına göre %578 oranında büyük bir artış göstererek bu yıl Ankara ilinde 1. sırada yer alan ilçe oldu.
Ankara ili geneli toplam Ulusal Kalite Etiketi’nin %18.75’i, Avrupa Kalite Etiketi’nin %19.45’i ve toplam Kalite Etiketleri’nin ise %19.7’si Sincan ilçesi öğretmenlerine verildi.
Bu yıl büyük başarılara imza atan Sincan İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü eTwinning projelerine de damgasını vurdu. Sincan’da kalite etiketi alan öğretmen sayısı 2018 yılında 19, 2019 yılında 29 iken bu yıl 197 öğretmen kalite etiketi almaya hak kazandı.
Mesleki gelişim, kültürler arası etkileşim, iş birliği, yabancı dil gelişimi, öğrencilerin eğitim öğretim sürecine aktif katılımı ve eğitimde teknolojinin kullanımı, dijital öğretmen ortamlarının yaygınlaşması için çok önemli bir etkiye sahip olan eTwinning platformu, Sincan ilçesindeki okullarda öğretmenler tarafından etkin bir şekilde kullanılmaktadır.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İlçe Millî Eğitim Müdürü Ayfer Yıldırım, pedagojik yenilikçilik, müfredat ile entegrasyon, öğrenci ve öğretmenlerin bilişim teknolojilerini ve yabancı dili kullanma becerilerinin artırılması gibi birçok alanda kriterlerin bulunduğu eTwinning projesinin önemli olduğuna dikkat çekerek yapılan projelerle öğretmen ve öğrencilerin okullarını hem Avrupa’da hem de Türkiye’de marka haline getirdiğini belirtti.
Yıldırım, “İlçemizin ve okullarımızın adını uluslararası platformlarda duyuran eğitim yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE birimimizi bu başarıdan dolayı tebrik ederim.” diye konuştu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.