enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5114
EURO
34,5664
ALTIN
2.493,42
BIST
9.548,09
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
24°C
İstanbul
24°C
Az Bulutlu
ÇarşambaAz Bulutlu
20°C
PerşembeAz Bulutlu
18°C
CumaYağmurlu
16°C
CumartesiAz Bulutlu
18°C

Avlanması yasak olan kızıl şahini vurdular

Avlanması yasak olan kızıl şahini vurdular

Kahramankazan Belediyesi ekipleri, avlanması yasak olmasına karşın, silahla vurularak ağır şekilde yaralanmış halde bulunan kızıl şahin yavrusunu tedavi ederek yaşama döndürdü. Kızıl Şahin, tedavi sürecinin ardından ardından göklerde yeniden özgürce uçabilmesi için yaşam alanına salındı.  Kahramankazan Belediyesi, kanadından vurularak yaralanmış halde bulunan bir kızıl şahini yaşama döndürdü.

Kanatlarında saçma izleri

Vatandaşlar tarafından yapılan ihbarı değerlendiren Kahramankazan Belediyesi ekipleri, yaralı halde bir kızıl şahin buldu. Ekipler buradaki ilk müdahalelerinin ardından, kızıl şahini Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirdi. Kanadından yaralandığı belirlenin kızıl şahinin yapılan incelemenin ardından silahla vurulduğu tespit edildi.

Ameliyat başarılı geçti

Avlanması yasak olmasına karşın silahla vurularak ağır şekilde yaralanan kızıl şahin, burada hemen ameliyata alındı. Belediye veterinerince ameliyat edilen şahin, başarılı geçen ameliyatın ardından yaşama tutundu. Kızıl Şahin, tedavi sürecinin ardından ardından göklerde yeniden özgürce uçabilmesi için yaşam alanına salındı.

Özgürce uçabilecek

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, sokak hayvanlarına ve doğadaki yabani hayvanlara karşı her zaman duyarlı olduklarını belirterek, “Onlar bizim dünyayı ve yaşam alanımızı paylaştığımız can dostlarımız. Can dostlarımız için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz. Ekiplerimiz kızıl şahine gerekli müdahaleleri yaparak, dostumuzun yaşama tutunmasını sağladı. Dostumuz tekrar göklerde özgürce uçabilecek olması bizleri çok mutlu etti” dedi. Oğuz, Kahramankazan Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin sokak hayvanlarına ve ilçenin coğrafi yapısı gereği yaban hayatına ciddi katkılar sunduğunu söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.