enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5948
EURO
34,7845
ALTIN
2.497,31
BIST
9.524,59
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
CumartesiAçık
20°C
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiAz Bulutlu
21°C
SalıAz Bulutlu
22°C

BAŞKAN ERCAN: PANDEMİ BİTENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

BAŞKAN ERCAN: PANDEMİ BİTENE KADAR MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Türkiye’de ilk koronavirüs vakası 11 Mart 2020’de tespit edildi. Sincan Belediyesi Türkiye’de vaka ortaya çıkmadan kolları sıvadı, 14 Şubat 2020 itibarıyla ilçe genelinde hijyen seferberliği başlattı. Dezenfeksiyon işlemi için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde özel bir ekip kuruldu. Ve o ekip, yoğun bir tempo içerisinde bir yılı aşkın bir süredir çalışmalarına devam ediyor. Belediye ekipleri bu süreçte vatandaşların bilinçlenmesi amacıyla örnek bir seferberlik yürüttü. 400 bin maske ve binlerce hijyen paketi dağıtıldı. Sincan’ın dört bir tarafında afişler ve billboardlar aracılığıyla vatandaşın salgına karşı ne yapması gerektiği anlatıldı. İş yerleri denetlenerek esnaf uyarıldı. Çalışmalar hummalı bir şekilde devam ediyor.

14 Şubat 2020-2 Nisan 2021 tarihleri arasında,

  • 57 mahalle, 1676 cadde ve sokak ile 2078 kamu alanı yani cami, sağlık kuruluşu, parklar haftada bir kez dezenfekte ediliyor.

Bugüne kadar 4002 adet özel alan, 5812 adet özel-ticari araçta hijyen çalışması yürütüldü. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne gelen 6022 Covid-19 vaka talebi olumlu sonuçlandırılarak dezenfekte işlemi en kısa sürede gerçekleştirildi.

“İmkanlarımızı Seferber Ediyoruz”

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ekiplerin sahada yoğun bir çalışma içerisinde oldukları ifade etti. Başkan Ercan, “Her şeyin başı sağlık.  Bu süreçte halk sağlığını korumak adına belediyemizin imkanlarını seferber ettik, etmeye de devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Ekiplerimiz sağlık kuruluşları, camiler, okullar, bankalar, parklar aklınıza gelebilecek her yerde titiz bir çalışma yürütüyor. Pandemi bitene kadar da çalışmalarımız devam edecek. Maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ortamlarda bulunmayalım. Bu hepimizin iyiliği için şart. Kurallara uyarak ancak bu süreci atlatabiliriz.” açıklamasında bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.