enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4912
EURO
34,9174
ALTIN
2.437,15
BIST
9.716,77
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
CumaAz Bulutlu
18°C
CumartesiAz Bulutlu
16°C
PazarHafif Yağmurlu
16°C
PazartesiAz Bulutlu
18°C

Başkan Yaşar, Avukatlar Günü’nü kutladı

Başkan Yaşar, Avukatlar Günü’nü kutladı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, savunma hakkının temsilcisi hukukçuların Avukatlar Günü’nü kutladı. Yenimahalle Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde görev yapan kurum avukatları ile 5 Nisan Avukatlar Günü vesilesi ile pasta kesen Başkan Yaşar, “Hukukun üstünlüğünün tecelli etmesi için her türlü çabayı gösteren avukatlarımızın günü kutlu olsun” dedi. Yenimahalle Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen kutlamaya Başkan Yaşar’ın yanı sıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran ve kurumda görev yapan avukatlar katıldı.

Adaleti tecelli ettirmek hepimizin görevi

Pasta kesimi sonrasında avukatlarla sohbet eden Başkan Yaşar, “Ülkemizde son dönemde hukuk ve adalet kavramları tartışılıyor olsa da hukukun üstün olmadığı ve saygı gösterilmediği bir ülkede doğru bir düzenin işletilmesi mümkün değildir. Hukuku ve adaleti tecelli ettirmek hepimizin görevidir. Ülkemizin gelişmesi, çağdaş medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için yasaların kişi ayrımı gözetmeksizin uygulanması, eşit ve adil bir sürecin yaşatılması gerekiyor. Bu süreçte hukukçulara büyük görev düşüyor” dedi.

Herkes görevini yaparsa vatandaş hukuka inanır

Vatandaşın hukuka inancının ciddi oranda azaldığını belirterek sözlerine devam eden Yaşar, “Hangi makamda olursak olalım sokağa çıkıp vatandaşa hukuka inanıyor musunuz sorusunu sorduğumuz da toplumun büyük bir kesiminin evet inanıyorum cevabını verdiği bir ülkeyi yaratmak zorundayız. Siyaseti doğru yaparak, yasalara ve vicdana uygun davranarak bunu başarabileceğimize inanıyorum. Hakim, savcı, avukat kim olursa olsun herkes görevini doğru yaptığı sürece vatandaşın hukuka inancının tekrar oluşacağını düşünüyorum. Vatandaşın hakkını savunan ve adaletin yerine getirilmesi için var gücüyle çalışan avukatlarımızın gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.