enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4714
EURO
34,5590
ALTIN
2.474,93
BIST
9.529,24
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
23°C
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
ÇarşambaHafif Yağmurlu
19°C
PerşembeAz Bulutlu
19°C
CumaYağmurlu
15°C
CumartesiAz Bulutlu
18°C

E-imar dönemi

09.12.2020
300
A+
A-
E-imar dönemi

Bu kapsamda Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahman Keleş, Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kongre Merkezi’nde Mamak Belediyesi İmar Müdürlüğü personeli ile birlikte yapı denetim firmaları, mimarlar ve mühendislere sunum gerçekleştirdi. Uygulama ile imar durumunu sorgulamak isteyen  vatandaşların artık belediyeye gelmeksizin ilçenin imar bilgilerini bilgisayar ve telefonlarına taşıdıklarının altını çizen Keleş, “ İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nü bu olumsuz noktadan alıp, dijital dönüşüm çalışmaları ile hızlı bir şekilde vatandaşa hizmet eder bir noktaya getirdik. Bu sistem ile vatandaşlarımız oturdukları yerden detaylarıyla parsel bilgilerine rahatlıkla ulaşabilecektir” dedi. Akıllı ve yeni nesil belediyecilik hizmetlerinin yerinde hızlı, etkili ve verimli bir şekilde yapılması için bir bir yeni uygulamaları hayata geçirdiklerine dikkat çeken Keleş, “Hemşehrilerimiz, işlemlerini en hızlı şekilde yapabilmeleri için teknolojinin imkânlarından faydalanmaya çalışıyor, çağın gereksinimlerine göre vatandaşlarımıza en iyi ve en kaliteli hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Her an ulaşılabilir hizmet

Pandemi sürecinin devam ettiği bu dönemde, özellikle kalabalık gruplardan uzak kalmak ve sosyal mesafenin de korunması için önemli bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Keleş, “Uygulama ile vatandaşlar imar durumuna ait bilgilere belediyeye gelmelerine gerek kalmadan internet üzerinden ulaşabilecekler. Mevcut imar planlarını sayısallaştırılarak sisteme yükledik. Uygulamaya ada ve parsel bilgileri girilerek imar durumu için rahatlıkla sorgulama yapılabilecek. Belediye hizmetlerini vatandaşımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.