enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5643
EURO
35,0187
ALTIN
2.435,25
BIST
9.760,21
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
CumaAz Bulutlu
19°C
CumartesiHafif Yağmurlu
16°C
PazarAz Bulutlu
16°C
PazartesiAz Bulutlu
18°C

ERSİN IŞIK: “ETİMESGUT BELEDİYESİ’NDE BECERİKSİZ BİR YÖNETİM VAR”

12.01.2021
1.688
A+
A-
ERSİN IŞIK: “ETİMESGUT BELEDİYESİ’NDE BECERİKSİZ BİR YÖNETİM VAR”

Gelecek Partisi Etimesgut İlçe Başkanı Ersin IŞIK Etimesgut’ta yaşanan son gelişmeler ve gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Ersin IŞIK yaptığı basın açıklamasında şunlara değindi:

“Dünyayı ve Türkiye’yi etkileyen pandemi nedeniyle sıkıntılarla girdiğimiz yeni yılın başta Etimesgut’lu hemşerilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımıza huzur, mutluluk ve refah getirmesini
temenni ediyoruz. Yaklaşık bir yıl önce kurulan Etimesgut ilçe teşkilatımız çalışmalarına hız kesmeden devam etmektedir. Partimizin öncelikli hedefi insanlarımızın huzur ve refahını sağlamaktır. Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu dönemde hem genel hem de yerel siyaseti yakından takip ediyoruz. Çözüm ve öneri getirmeyi ilke olarak benimsemiş bir parti olarak ülke siyasetine katkı da bulunuyoruz.
İlçemizdeki gelişmeleri ve Etimesgut Belediyesi’nin çalışmalarını, meclis gündemini yakından takip ediyoruz. Bilindiği üzere yakın zamanda Sayıştay raporu yayınlandı.
İlçe teşkilatımızın ilgili birimleri tarafından komisyon oluşturulmuş raporla ilgili aşağıdaki önemli noktalar tespit edilmiştir.
• 2018 ve 2019 yılı raporları karşılaştırıldığında belediyenin Cumhur ittifakı öncesi raporları ile sonrası rapor arasında değerlendirme farkı olduğu ve son raporda belediyenin daha fazla korunduğu gözlenmiştir. {Örneğin 2018 raporunda Dernek, firma isimleri yer alırken 2019 raporunda Etimesgut Belediye Spor ismi sansürlenmiştir.)
• 2018 raporunda belirtilen eksiklerin büyük oranda devam ettirildiği görülmüştür .
• Yıllardır birçok muhasebe kaydının mevzuata uygun tutulmadığı izlenmiştir. (Örneğin “Yer altı ve yer üstü kaynaklar” hesabı,)
• Satıcılara olan borçlar kanuna aykırı olarak sırasına göre ödenmediği, bu nedenle açılacak dava masraflarının belediyeye ilave yük getireceği görülmektedir.
• Telekom alt yapı ve şebekelerinden alınması gereken geçiş hakkı bedelinin takip ve tahsil edilmediği belirlenmiştir .
• Doğrudan temin yöntemiyle alımlarda kanuni sınır olan %10’1uk limitin aşıldığı,
• Belediye adına kayıtlı araçların muhasebe kayıtlarında gözükmediği,
• Belediye makam araçlarının lüks araç sınıfında olduğu,
• Belediye meclis üyelerine ödenen huzur hakkının meclis kararı olmadan üst sınırdan ödendiği tespit edilmiştir.


Ustalık dönemini yaşayan ve yıllardır aynı kadrolar tarafından yönetilen belediyenin aynı yanlışları yapması ve Sayıştay raporlarında bu tür tespitlerin yapılması en hafif tabirle kasıt yoksa bile beceriksizliktir. Yakın zamandan basın açıklaması yaptığımız Erler Mahallesindeki 800 dönümlük arazi üzerine yapılması planlanan hangar yapımına ilişkin açıklamalarımızın diğer siyasi partilerince yeterince gündeme getirilmemesi Etimesgut yerel siyaseti açısından içler acısı bir durumdur. İlçemizi etkileyecek bu duruma neden sessiz kalındığı anlaşılamamıştır.
Yeni yılda da Etimesgut’umuza hizmet etmeye aynı azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kamuoyuna saygıyla arz ederiz…”

dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.