enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5735
EURO
34,8792
ALTIN
2.436,02
BIST
9.645,02
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
PerşembeParçalı Bulutlu
20°C
CumaAz Bulutlu
19°C
CumartesiAz Bulutlu
18°C
PazarAz Bulutlu
18°C

HURŞİT TAŞÇI : “MAMAKLI KADERİNE TERK EDİLDİ”

08.11.2020
416
A+
A-
HURŞİT TAŞÇI : “MAMAKLI KADERİNE TERK EDİLDİ”

Gelecek Partisi Mamak İlçe Başkanı Hurşit TAŞÇI Mamak’da 11 yıldır sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili olarak çok önemli bilgiler verdi. Mamak Belediye Başkanı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ile ilişkilerini geliştirip, iyi ilişkiler kurarak Mamak’ın ve Mamaklı’nın sorunlarını çözmesi gerektiğini söyleyen TAŞÇI açıklamasında şunlara değindi:

MAMAK’ın KADERİ ÇİLESİ

2009 yılında başlayan ve 14 mahalleyi kapsayan 15.000 gecekondunun bulunduğu 50.000 konutun yapılacağı sözü verilen büyük bir projenin hikayesi. Hatıralarımızın, çocukluğumuzun anılarımızın yurdu, koşup oynadığımız, sokaklarında misket yuvarlayıp çelik çomak fırlattığımız, bağından bahçesinden meyve sebze koparıp yediğimiz, patika yollarında çamurda okula gittiğimiz. çakıl yollarında yol yapılıyor diye silindir dozerlerin arkasında hizmet geliyor diye sevinip oynadığımız. tozunu toprağını yutup çamurunda yuvarlandığımız Mamak.

Gelişecek, dönüşecek diyerek hayat kurdurulup güzel duygularla sözleşme imzalattılar. kimini mağdur edip Elmadağ’ın eteklerine zirve diye kent kurdular, Kusunlara gönderdiler, bitmeyen borçlarla kaderine bıraktılar, kimine tapun, tapu tahsisin yok diye söz verip yolladılar, kimini de kiraya bağlayıp umut hayal satıp beklemeye aldılar. Vesselam tarumar edip güzel mahalleliyi sağa sola savurdular.

Umudu satıp hayal kurdular, ne komşuluk ne de dostluk, koskoca 11 yıl gitti, kent yapacağız dediler. 4 Kattan fazla yapılmaz zemine 24 kat yapıp 3 Bloğa bir mahalleyi doldurdular, hapsettiler. 11 yılda 6 etap yaptılar. 14 mahalleyi komple yıktılar. Millete kent yapacağız diyenler milleti betonlara hapsettiler.

Gelelim sonuca; 11 yıl oldu, 8.800 aile kira alıyor. Ev bekliyor. Her yer yıkım döküm, bekleyenlerin çoğu ahilere göç etti, evine oturamadan gitti, kalanlar da çoğu yaşlandı, güvendiği dağlara kar yağdı, umutlar tükendi.

30 yıl önce Murat KARAYALÇIN’ın Batıkent projesine gülenler, Batıkent’in B’sini dahi Doğu Kent olarak yapamadılar. Sayın Cumhurbaşkanı kendi ağzından şehirlere ihanet ettik derken, Belediye Başkanlarına mesaj veriyor. Lakin Mamaklı Başkan bu kadar hizmet beklerken Mamaklı, Büyük Şehirle kavga ediyor. Takdir kamuoyunun, bizden söylemesi. Nereden bakarsan bak kaybeden millet yine Mamaklı. Ben bu sözleşme başlarken 40 yaşındaydım. Şimdi 51 yaşındayım. Kaybalan ömür geçen zaman, Allah yar ve yardımcımız olsun. Saygılarımla…” dedi.

HURŞİT TAŞÇI KİMDİR?

10.11.1969 Ankara Kalecik göl köy doğumlu 1 yaşında memur babasıyla Mamak Gülveren’e köyden göç etmiş. 1974 Mamak Araplar Derbent mahallesine yerleşmiş. ilk orta lise Mamak’ta okumuş. Gazi Üniversitesi mezunu 22 yıl kamu görevi  yapmış, emekli, evli, 3 çocuk babası, hem yetim hem öksüz garip bir Mamak sevdalısı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.