enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5188
EURO
34,7220
ALTIN
2.497,58
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
CumartesiParçalı Bulutlu
19°C
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
21°C
SalıAz Bulutlu
23°C

“İSTİKLAL KISA FİLM YARIŞMASI” ÖDÜL TÖRENİ

“İSTİKLAL KISA FİLM YARIŞMASI” ÖDÜL TÖRENİ

İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı anısına düzenlenen “Uluslararası İstiklal Kısa Film Yarışması”nda ödüller sahiplerini buldu. Ödül töreni TBMM’de gerçekleştirildi. Törende bir konuşma yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Şanlı tarihimize ve milli şairimiz Mehmet Akif’e sevgimizin, vefamızın ve yüksek hürmetlerimizin bir ifadesi olarak TBMM tarafından 2021 yılının İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmesinin haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.

Çetin geçen savaş yıllarında yazılan İstiklal Marşı’nın bağımsızlık hikayesini anlatan bir sanat eseri olduğunu vurgulayan Şentop, “İstiklal Marşımızı memleketimizin her okulunda, her resmi töreninde bu milletin genci, yaşlısı, kadını ve erkeğiyle hep birlikte yürekten ve coşkuyla ilelebet okumaya devam edeceğiz. Akif’in duasıyla bitirelim: Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın.” ifadelerini kullandı.

Şentop’un konuşmasının ardından yarışmada dereceye giren kısa filmlerin gösterimi gerçekleştirildi. Birinciliği “İstiklal” adlı filmiyle Abdullah Karaca alırken, “Mektup” adlı filmle ikinciliğe Metin Öztürk, “41” adlı film ile üçüncülüğe Ömer Dişbudak layık görüldü.

Sincan Belediyesinin de katkıda bulunduğu yarışmada Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan 3. olan Ömer Dişbudak’a ödülünü verdi. Başkan Ercan, “Meclis Başkanımız Mustafa Şentop’un katılımlarıyla TBMM’de gerçekleşen İstiklal Kısa Film Yarışması Ödül Törenine katıldık, kazanan yarışmacıların ödüllerini takdim ettik. Tüm katılımcılarımıza başarı dolu yarınlar diler, başarılarını tebrik ederim.” dedi. TBMM Başkanı Şentop katkılarından dolayı Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a plaket takdim etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.