enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

Kadına karşı şiddet önlenemez boyutlara ulaştı

Kadına karşı şiddet önlenemez boyutlara ulaştı

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu üyelerini makamında ağırladı. Son günlerde artış gösteren kadına karşı şiddet ve ayrımcılık olaylarının derinlemesine görüşüldüğü toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Sözcüsü ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyon Başkanı Avukat Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerive komisyon üyeleri katıldı.

Toplumu bilinçlendirmeli ve ortak mücadele etmeliyiz

Kadın ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığın önlenmesine yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği temalı karikatür yarışması düzenleyen komisyon üyelerini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Yaşar, “Son süreçte ülkemizde yaşanan şiddet olayları ve cinayetler kadına karşı şiddet konusunda, gerek yasalar gerekse toplum bilinci olarak ne kadar yetersiz olduğumuzu kanıtlıyor. Kadına karşı şiddet ülkemizde artık önlenemez boyutlara ulaşmış durumdadır. Yenimahalle Belediyesi olarak kadına karşı şiddet ve kız çocuklarına yapılan her türlü ayrımcılığa sonuna kadar karşıyız. Kadın Dostu Kentler Birlemiş Milletler Ortak Programı kapsamında yerel eşitlik eylem planı sorumlularımızın öncülüğünde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda birçok projenin ve eğitimin altına imza atmış bir belediyeyiz. Toplumsal Cinsiyet uçurumunda dünyada son sıralarda olan bir ülkeyiz. Devletin yetkili kurumları, yerel yönetimler ve toplum olarak bu sorunu tüm detayları ile ele almalı ve kadına karşı şiddetin önüne geçmek amacıyla her birey taşın altına elini koymalıdır. Türkiye’yi aydınlık yarınlara taşımanın yolu kadına verdiğimiz değerden ve eşitlikten geçiyor” dedi.

Yenimahalle’de toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalık sergisi

Görüşmenin sonunda Başkan Yaşar’a komisyon adına çocuk gelinlerle mücadele konulu karikatür hediye eden komisyon Başkanı Nilay Kökkılınç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu tarafından düzenlenen karikatür sergisi Batıkent Meydan AVM’de gerçekleştiriliyor. Sergide toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 62 ülkeden birçok karikatüristin katıldığı uluslararası karikatür yarışmasından gelen karikatürler sergileniyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda toplumu bilinçlendirmek amacıyla gereken desteği ve katkıyı sunan Başkan Fethi Yaşar’a teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.