enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaParçalı Bulutlu
22°C

KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

25.11.2020
5.926
A+
A-
KADINA ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

25 Kasım’ın kadına yönelik şiddetin ortadan kaldırılması için uluslararası bir Mücadele Günü olarak ortaya çıkışında da 1960 yılında Dominik Cumhuriyetinde yaşanan trajik ve hazin bir öykünün izlerine rastlanmaktadır.  3 kız kardeşin vahşi bir biçimde katledilmesi tüm dünya kadınlarının “kadına yönelik şiddete hayır” sloganı etrafında birleşmesine ve “uluslararası kadın dayanışmasına” sebep olmuştur.

 

Bütün dünyada yankı bulan bu gelişmeler karşısında BM Genel Kurulu 1999 yılında kadına yönelik şiddete karşı toplumda farkındalık yaratmak amacıyla 25 Kasım gününü Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olarak ilan etti.

 

1999 yılından bu yana ülkemizin de aralarında olduğu birçok ülkede 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

 

Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK Başkanlığında ve daire amirlerinin katılımıyla Kadına Yönelik Şiddete Karşı Koordinasyon İzleme ve Değerlendirme Komisyon Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Sincan İlçesi özelinde yapılması planlanan faaliyetler değerlendirildi. Abdullah KÜÇÜK;  “Kadına Yönelik Şiddete Sıfır tolerans gösterileceğini ve bu amaçla kurum ve kuruluşlarımızın koordineli olarak çalışmaları gerektiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında yapılacak her türlü girişime katkı ve destek vereceğini” ifade etti.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.