enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

KADINLAR ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETTİ

24.09.2020
161
A+
A-
KADINLAR ÇOCUKLAR İÇİN ÜRETTİ

Kadınların sosyal hayata ve istihdama eşit katılımını sağlayıcı hizmetleri dolayısıyla “Mor Bayrak” sahibi olan Çankaya Belediyesi, pandemi sürecinde kadın emeğine destek olmaya devam ediyor. Kadınların evde ürettiği ahşap eşyalardan keçe işlerine, takıdan örgü bebeklere pek çok el emeği ürünün satışını yapmalarını sağlamak amacıyla her yıl düzenlediği Kadın Emeği Festivali, Anneler Günü Şenliği ve Mor Şenlik gibi etkinlikleri bu yıl pandemiden dolayı gerçekleştiremeyen Çankaya Belediyesi, Zeytindalı Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi ile de iş birliği yaparak destek oluyor.

Çankaya sınırları içinde ikamet eden 1200 kadın ile online yapılan anket verileri sonucunda, gelir düzeyi düşük olduğu belirlediği 84 kadına destek veren Çankaya Belediyesi, üretilen 1.135 organik oyuncak satın alarak kadınlara gelir sağladı. Belediye oyuncakları, bünyesindeki gündüz bakım evleri ile masal ve oyun odalarında eğitim alan çocuklar için değerlendirmenin yanı sıra Çankayalı bebeklere armağan ettiği Hoş Geldin Bebek seti ile birlikte verecek.

Ürettiklerini gelire dönüştürmenin mutluluğunu yaşayan Çankayalı kadınlar da duygularını şu şekilde dile getirdi.

Hafize Yılmaz: Kadın ve emeğini her zaman değer kılan Çankaya Belediyesine teşekkürler.

Sacide Güleş: Çankaya Belediyesinin buradaki amacı öncelikle biz kadınların emeklerine önem vermesi ve onların değerlendirilmesi, bizlere küçük de olsa maddi gelir sağlamasıdır. Belediyenin geliri mi yok ki o çocuklara her halükârda oyuncaklar alıp verebilirdi. Önemli olan biz emekçi kadınlara değer vermiş olmasıdır. Tüm emek verip zamanını ayıran herkese çok teşekkür ediyorum.

Makbule Taykara: Oyuncaklarımı eline alan çocuklara neşe versin bu projede emeği geçen herkese teşekkür ederim iyi ki varsınız.

İpek Akünsoy: Hem bizlere destek amaçlı hem de çocukları mutlu etmek amaçlı bu güzel düşüncede kimlerin emeği varsa çok teşekkür ederim, elinize kolunuza sağlık yüreğiniz dert görmesin. Emeğiyle ekmeğini kazanmaya çalışan bizlere verdiğiniz destek çok değerli.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.