enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5994
EURO
34,7386
ALTIN
2.496,60
BIST
9.524,59
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
14°C
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
CumartesiAçık
20°C
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
22°C

Öğretmenler sahne performansıyla tam not aldı

Öğretmenler sahne performansıyla tam not aldı

Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri Tiyatro Grubu ilk gösterisini sergiledi. Tamamı belediye kreşlerindeki öğretmenlerden oluşan tiyatro topluluğunun “Temiz Kalpler Temiz Doğa” adlı ilk oyunu Batıkent Sinan Bengier Tiyatro Salonu’nda seyirciyle buluştu.

Kostümden dekora, senaryodan performansa ayrı bir emek

Geri dönüşüm konusunun işlendiği ve uzun çalışmalardan sonra perde diyen gösterinin temellerini ise Yenimahalle Belediyesi Barış Manço Kreş ve Gündüz Bakımevi öğretmenleri attı. Dünyada yaşamını sürdüren  başka canlıların olduğuna vurgu yapılan oyunda, diğer canlıların yaşam hakkına saygı duyulması gerektiğinin altı çizilirken geri dönüşümün önemi hakkında da önemli mesajlar verildi. Performanslarıyla usta tiyatrocuları aratmayan kreş öğretmenleri gösteriyi izleyenlerden de tam not aldı. Oyunundaki birbirinden yaratıcı kostüm ve dekorları da kendileri tasarlayan öğretmenler, pandeminin seyrine göre bir takvim oluşturarak “Temiz Kalpler Temiz Doğa” adlı oyunla ilçe genelinde birçok çocuğu buluşturmayı planlıyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.