enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5113
EURO
34,9470
ALTIN
2.435,37
BIST
9.716,77
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
CumaAz Bulutlu
18°C
CumartesiAz Bulutlu
16°C
PazarHafif Yağmurlu
16°C
PazartesiAz Bulutlu
18°C

SİNCAN BELEDİYESİ DOĞAL AFETLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

SİNCAN BELEDİYESİ DOĞAL AFETLERE KARŞI BİLİNÇLENDİRİYOR

2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinin ardından Sincan Belediyesi, AFAD işbirliği ile önemli bir eğitim çalışmasına imza attı. Afet öncesi ve sonrasında yapılması gerekenler belediye personeline anlatıldı. Eğitim çalışması büyük beğeni topladı. İçişleri Bakanlığı tarafından afet farkındalığının geliştirilmesi, afetlere karşı önlem alma konusunda davranış değişikliği oluşturması amacıyla 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” ilan edildi. Sincan Belediyesi 2021 yılının Afet Eğitim Yılı ilan edilmesinin ardından harekete geçti, ilçede adeta eğitim seferberliği başlatıldı.

3 Mart’ta Lale Meydanı’nda Sincan Belediyesi, AFAD ve Kızılay işbirliğiyle kurulan çadırlarda vatandaşlara afetlere karşı bilinçlendirme eğitimi verilmişti. Çeşitli eğitim videoları gösterime sunulmuş, konunun uzmanları tarafından vatandaşlar bilgilendirilmişti. Şimdi ise belediye personeline eğitim verildi. Kentsel Tasarım Müdürlüğü ve AFAD işbirliği ile Lale Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen farkındalık eğitiminde maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet edildi.

Eğitimde belediye personeline afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapması gerektiği anlatıldı. AFAD Eğitmeni Elif Pekal, deprem kuşağında yer alan ülkemizdeki genel durumu gözler önüne serdi. Deprem sonrası ilk 6 saatte yapılacakları sıraladı. Afet ve acil durum çantasının önemini anlattı. Yapılması ve yapılmaması gereken davranışları örnekler vererek ortaya koydu. Afet öncesinde risklerin tespit edilip gerekli işlemlerin süratle yapılması gerektiğini ifade etti. Sadece depremler değil; heyelan, sel, çığ gibi doğal afetlere karşı da alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi. Dağıtılan broşürler aracığıyla katılımcıların bilgilenmesi sağlandı.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.