enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3662
EURO
35,0212
ALTIN
2.326,21
BIST
9.079,97
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
22°C
İstanbul
22°C
Parçalı Bulutlu
CumartesiParçalı Bulutlu
21°C
PazarAz Bulutlu
22°C
PazartesiAz Bulutlu
24°C
SalıAz Bulutlu
18°C

SİNCAN BELEDİYESİ SERALARI ÜRETİM YAPIYOR

SİNCAN BELEDİYESİ SERALARI ÜRETİM YAPIYOR

Sincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Sincan’ı güzelleştirmek için çalışıyor. Ekipler parkları onarıyor, atölyelerinde bank üretip yerleştiriyor, arızaları gideriyor. Talep eden kurumlara da destek sağlanıyor. Bahar ayının gelmesiyle ağaçlara form veriliyor, çim ekiliyor. Budama sonrası ağaçlar Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne ulaştırılarak yakacak olarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Seralarda Üretim Yapılıyor

Sincan Belediyesi’ne ait Sera Park ve Harikalar Diyarı’ndaki seralarda üretim yapılıyor. Bir tarafta bahçıvanların alın teri dökerek ektiği sebzeler filizlenirken, bir tarafta da Sincan’ın caddelerini, parklarını süsleyen çiçekler yetiştiriliyor.

Sümbüller Parklara Dikiliyor

Adı Sincan’la özdeşleşen laleler yavaş yavaş boy vermeye başlamışken, seralarda bahçıvanlar tarafından bin bir emek verilerek üretilen sümbüller parkları süslemeye başladı. Sadece sümbüller değil; mis kokulu gül ve sardunyalar, sarı ve turuncu renkli kadife çiçekleri, beyaz ve kırmızı begonyaların da aralarında olduğu onlarca çeşit çiçek seralarda yetiştiriliyor. Çiçekler hoş kokuları ve güzel renkleri ile Sincan’ı adeta çiçek bahçesine dönüştürüyor. Yine seralarda domates, biber, patlıcan gibi sebzeler ekilerek fide üretiliyor. Evini, iş yerini ve ya bahçesini renklendirmek isteyenler Sincan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile irtibat kurarak çiçek ve ya fide temin edebilir.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.