enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

SİNCAN CEZAEVİ ADALET CAMİİ ŞEHİT AİLELERİNİN KATILIMI VE DUALARLA AÇILDI

SİNCAN CEZAEVİ ADALET CAMİİ ŞEHİT AİLELERİNİN KATILIMI VE DUALARLA AÇILDI

Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU Sincan’a kazandırdığı eserlere bir yenisini daha ekleyerek Cuma Namazıyla beraber Sincan Cezaevi yerleşkesindeki Adalet Camii’nin açılışını Cuma cemaatiyle birlikte gerçekleştirdi.

Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Belediye Başkanı Murat ERCAN, İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Şube Müdürü İlyas HENNEP, Cezaevi Müdürleri Mustafa ÇORUMLU, Mehmet ÖZER, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Necmi TUNALI, Şehit Yakınları, Cami Derneği yönetimi, Müftülük İlahi Korosu ve vatandaşların katılımlarıyla hizmete açıldı.

Müftülük Korosunun sunumundan sonra kürsüye çıkan TOPÇU “İslam’da şehadet konusunu işleyerek Şehit kavramını ve Şehitlerin hangi makamda olduğunu dile getirdi.

Akabinde Cami ve imar konusuna değinen TOPÇU; İslam’da İmar ve İnşa farklı konu ve kavramlardır. İnşa belirli malzemeleri bir araya getirerek bir binayı meydana getirmek, ortaya çıkarmaktır;
İmar ise, ortaya çıkan bu binanın gereğini yerine getirmek yapılış amacına uygun şekilde camileri ilim yuvası, gençlerin ve ailelerin buluştuğu kaynaştığı irfan mektepleri olarak yaşatmaktır. Bizler şuan binanın inşa sürecini tamamlayarak faaliyete geçirdik. İnşallah bundan sonra da imar sürecini en güzel şekilde yerine getireceğiz, sadece burası için konuşmuyorum bir Müslüman olarak bize en yakın olan mahallemizdeki camilerimizi imar edeceğiz yani cemaati olacağız. İslam’a uygun her türlü faaliyeti hocalarımızın rehberliğinde gerçekleştirerek kendimiz, aile efradımız ve komşularımız için Camiyi hayatın merkezi haline getireceğiz.” dedi.

İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU’nun irad ettiği hutbe ve kıldırdığı Cuma Namazından sonra program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.