enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C
04.04.2022
381
A+
A-
Hayatta ikili ilişkilerinizde yaşadığımız sorunların kaynağında, ya bizim ya da etrafımızdaki insanların bilinçaltındaki kaygılar yatar. Sevilme, onaylanma, suçlanma, korkular vs…
Karşımızdaki insan ne kadar kusursuz olursa olsun, bizim bilinçaltımıza kodlanmış kaygılarla bakarız ona. Örneğin ilişkide yaşadığınız sorun güvensizliğe dayanıyorsa; muhatabımız güven vermediği için değildir çoğu zaman. Bizim güvenle ilgili, öncesinde edindiğimiz tecrübeler sonucu yerleşmiş bir kaygıdır. Yahut bizim için söylenmiş ya da düşünülmüş olan adlandırmalar bize ait değildir. Her söylemde kendinizi yoklamanıza ya da savunmanıza gerek yoktur aslında. Kalp içinde ne barındırıyorsa dil onu döker kelimelere. Yani testinin içinde ne varsa çatlak yerinden sızan da odur.
 Hayatında güzellikleri göremeyen birine tavuz kuşunun sadece kanatlarını, renklerin muhteşem dizilişini, o ihtişamı anlattıramazsınız, bakmakla görmek farklı şeylerdir. Ayaklarının ya da sesinin çirkinliği vardır onun gözünde ve baktığı değil gördüğü olur insanın dilinde.
İnsanı tedavi eden de hasta eden de kendi ruhudur, ruhunda barındırdıkları ve tutunduğu inanç kalıplarıdır. Sevgiyi kalbinde barındırmayan, varlığına dahi inanmayan onun nefrete dönüşmüş halini bilir sadece. Size sevgiyi anlatamaz, sevginin iyileştirici gücünü bilemez ama nefretin getirdiği hırsla neler yapabileceğinizi öğretebilir size.
Hayatta edindiğim en büyük tecrübe sevgisiz birinin aslında sevgiye ne kadar ihtiyacı olduğudur, kızmak istesem de kızamam çoğu zaman. Güle dokunmamış, eline gül kokusu bulaşmamış biri ottan başka bir şey göremez.
Kızmak kolaydır, kolay olanı seçmek yerine zor olanı seçelim anlamaya çalışalım. Size kötülüğü dokunmamış birine anlayarak yardımcı olabilirsiniz, Kötülüğü dokunmuşsa anlayış gösterin sevin demiyorum elbette. Sadece nedenini anlarsak yüreğimize yük etmek yerine “fıtratı böyle” deyip yolumuza yokmuş gibi devam edebiliriz. Bu da kendinize yapacağınız yardımdır.
İlaç her zaman içinizde, ya karşınızdakini tedavi edersiniz ya da ruhunuzun hasta olmasını engellersiniz.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.