enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

38’inci Aile Sağlığı Merkezi açıldı

A+
A-
38’inci Aile Sağlığı Merkezi açıldı

Ankara Kulübü seğmenleri ve TUBİL halk oyunları ekibinin gösterisi ile başlayan açılış töreninde konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Aile sağlık merkezi yapmak bizim işimiz olmadığı halde vatandaş sağlık hizmetine kendi mahallesine ulaşsın düşüncesiyle ihtiyaç olan tüm mahallelere sağlık merkezi kazandırıyoruz” dedi.

Halk sağlığı her şeyin üstündedir

Yaşar “Göreve geldiğimiz günden bu yana Yenimahalle’yi, kaynakları verimli kullanarak ve halka fayda sağlayan hizmetler sunarak yönetiyoruz. Yenimahalle’de ihtiyaç duyulan tüm mahallelere aile sağlık merkezleri kazandırdık. Nüfusu fazla olan mahallelerimize de 2 ya da 3 adet sağlık merkezi konumlandırdık. Halk sağlığı her şeyin üstündedir. Toplum ne kadar sağlıklı olursa o kadar üretime katkı sunar, ülkesine fayda sağlar” dedi.

Pandemi  ASM’lerin önemi artırdı

Pandemi sürecinde aile sağlık merkezlerinin öneminin arttığını belirten Yaşar “Devletin bütün kurumları uyum içerisinde çalışarak vatandaşa hizmet etmekle yükümlüdür. Aile sağlık merkezi yapmak bizim işimiz olmadığı halde vatandaş sağlık hizmetine kendi mahallesine ulaşsın düşüncesiyle ihtiyaç olan tüm mahallelere sağlık merkezi kazandırdık. Pandemi sürecinde ilçe sakinleri virüs bulaşma tehlikesi nedeniyle büyük hastaneler yerine aile sağlık merkezlerini tercih etti. Yapmış olduğumuz projelerin vatandaşa fayda sağlaması bizi mutlu ediyor ”diye konuştu.

Yenibatı sakinlerinin hizmetine sunulan 224 metrekare kapalı alana sahip Yenibatı 2 Aile Sağlığı Merkezi’nde; 2 adet poliklinik muayene odası, 1 adet acil müdahale odası, 1 adet aşı bebek-çocuk izlem odası, 1 adet gebe izlem odası ile 1 adet emzirme odası bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.