enflasyon emeklilik ötv döviz akp chp mhp
DOLAR
8,2971
EURO
9,9864
ALTIN
477,49
BIST
1.337
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Gök Gürültülü
18°C
Ankara
18°C
Gök Gürültülü
Cuma Az Bulutlu
22°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Pazar Gök Gürültülü
18°C
Pazartesi Gök Gürültülü
17°C

ANKARA KADEMELİ AÇILMADA ÖNCÜ VE ÖRNEK OLMAYA HAZIR

ANKARA KADEMELİ AÇILMADA ÖNCÜ VE ÖRNEK OLMAYA HAZIR
REKLAM ALANI

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ankara Valisi Vasip Şahin’e Başkent’in yeme-içme sektörünün restoran, lokanta ve kafelerin yanı sıra üreticileri, tedarikçileri ve binlerce çalışanıyla 1 Mart’ta kademeli açılmayı beklediğini belirterek, “Ankara kademeli açılmada öncü ve örnek olmaya hazır” dedi. ATO Başkanı Gürsel Baran ve ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri ve 60 No’lu Restoran, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkan ve üyeleri, Ankara Valisi Vasip Şahin’le bir araya geldi. ATO Duatepe Hizmet Binası’nda gerçekleşen ve Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm’ün de katıldığı görüşmede, 1 Mart’tan itibaren normalleşme sürecine kademeli geçiş konusu ele alındı. Baran, geçen yıl Mart ayından bu yana yaşanan süreçte yeme-içme sektörünün kısmen ya da tamamen kapanmadan dolayı sıkıntılı günler yaşadığını anlattı. Sektörün yerinde karar dönemine geçilmesiyle birlikte heyecanlı bir bekleyiş içerisine girdiğini kaydeden Baran, “Tedbirlerimizle, heyecanımızla 1 Mart’a hazırız” dedi. Kademeli normalleşme sürecinin yeme-içme sektörü dışında birçok sektörü yakından ilgilendirdiğinin altını çizen Baran, “Yeme içme sektörünün yanı sıra, kirayla geçinen ancak bu süreçte kirasını alamayan dükkan sahipleri, üreticiler, bahşişten mahrum kalan çalışanlar, tedarikçiler hatta pazarcılara kadar binlerce insan gelir kaybı yaşadı” dedi. Devlet desteklerinin sektörlere katkılarının önemine değinen Baran, “Pandeminin etkilerinin yanı sıra, aktif iş hayatının olmaması üyelerimizin psikolojisini de olumsuz yönde etkiledi” diye konuştu.

ANKARA PANDEMİYLE MÜCADELEDE BAŞARILI

Ankara’nın birçok ile kıyasla pandemiyle mücadelede başarılı olduğunu, vaka sayısı ve artış hızı açısından iyi durumda görüldüğüne dikkat çeken Baran, şunları söyledi: “Belgeli işyerleri, bilinçli işletmeciler, eğitimli çalışanlar ve sağduyulu müşteriler ile Ankara’da pandemiye karşı kontrolün sağlanabileceği zemin hazır. Terazinin bir kefesinde sağlığın diğer kefesinde de ekonominin yer aldığının farkındayız. Teraziyi dengede tutmak için tedbirlere harfiyen uyarak, hem kendimizin hem vatandaşlarımızın sağlığına özen göstererek ticari hayatı yeniden canlandırmak istiyoruz.” Toplantıda Baran’a, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Nuh Acar, Mehmet Fatih Çetinkaya, Süleyman Ekinci, ATO 60 No’lu Restaurant, Lokanta, Kafe Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Gürbüz Bekiş, Başkan Yardımcısı Hakan Sancur, Komite Üyesi Ayşe Nilay Çelik ve Hizmet Sektörü Özel İhtisas Komisyonu Başkanı İbrahim Ayhan eşlik etti.

REKLAM ALANI
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.