enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C
PerşembeAz Bulutlu
21°C

Ankara Yolu En Kısa Sürede Hizmete Girecek

15.10.2020
182
A+
A-
Ankara Yolu En Kısa Sürede Hizmete Girecek

Bakanı Karaismailoğlu, Kahramankazan-Ankara devlet karayolundaki genişletme çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulundu. Bakan Karaismailoğlu’na incelemeleri sırasında, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, AK Parti Ankara Milletvekilleri Emrullah İşler, Zeynep Yıldız ve Orhan Yeğin ile bakanlık bürokratları eşlik etti. Karaismailoğlu ve beraberindekiler ilk olarak sabah erken saatlerde çalışmaların yürütüldüğü şantiyede çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Karaismailoğlu ve beraberindekiler daha sonra ise çalışmaları yerinde inceledi.

Hummalı çalışma var

Karaismailoğlu, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Kahramankazan yolundaki yapım çalışmalarına hız kesmeden devam ettiklerini belirterek, “28 kilometrelik bu yolda hummalı bir çalışma var. Şu an bulunduğumuz kavşağın önümüzdeki ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Devam eden diğer kavşak çalışmalarımız da bir an önce bitirilerek, bu yol kısa sürede Ankara ve Kahramankazanlı vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak” diye konuştu.

Bölgeye büyük katkıları olacak

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, Kahramankazan’ın yalnızca Ankara’da değil, Türkiye genelinde önemli sanayi kümelenmelerine ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “İlçemizde büyük ve küçük olmak üzere 4 bine yakın fabrika, tesis ve atölye bulunuyor. İlçemizin 55 bin nüfusa sahip olmasına karşın, 100 bine yakın insanımız günlük olarak bu yolu kullanıyor. Bu yolun tamamlanması sonrasında Kahramankazanımıza ve bölgeye büyük katkıları olacaktır. Uzun yıllardır sabırsızlıkla beklediğimiz bir yol. Bu yolla sanayi ve ticaret potansiyelimiz güçleneceği gibi seyahat konforumuzda yükselecektir” dedi.

Güvenli ulaşım, zamandan ve akaryakıttan tasarruf

Kahramankazan-Ankara arasındaki devlet karayolundaki genişletme çalışmalarının temeli 18 Ağustos 2017’de dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılmıştı. 28.4 kilometrelik bölümde gerçekleştirilecek genişletme çalışmaları kapsamında, 2 şerit olan bölünmüş yol 3 şeride çıkarılacak. Yol üzerinde köprülü kavşaklar da inşa edilecek. Bu genişletme sayesinde başkentin önemli sanayi kümelenmelerinin bulunduğu Saray Sanayi bölgesi, Türkiye’nin en büyük ikinci projesi HAB, TeknoHAB ve Ankara Lojistik Üssü’nün de bulunduğu bölgedeki trafik yoğunluğunun önüne geçilmiş olacak. Trafik yoğunluğunun azalacağı yolda, daha güvenli bir trafik akışı ile akaryakıt ve zaman tasarrufu da sağlanacak.

Bakan’dan belediyeye ziyaret

Bakan Karaismailoğlu incelemelerinin ardından, Kahramankazan Belediyesi’ni ziyaret etti. Başkan Oğuz burada, Bakan Karaismailoğlu’na yaptıkları çalışmalar ile yapım aşamasında olan projeleri hakkında bilgi verdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.