enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
41,8251
EURO
48,5959
ALTIN
5.570,39
BIST
10.316,40
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
20°C
İstanbul
20°C
Parçalı Bulutlu
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C
PerşembeAz Bulutlu
18°C
CumaAz Bulutlu
21°C
CumartesiHafif Yağmurlu
20°C

ANKARA’YA “YENİ AOÇ” GELİYOR

ANKARA’YA “YENİ AOÇ” GELİYOR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kamuoyuna “İkinci Atatürk Orman Çiftliği” olarak açıkladıkları Bademlidere Şehir Parkı’nda çalışmaların Ekim ayında başlayacağını duyurdu. Başkan Taşdelen, “Çankaya kent içinde ormana ve yeni şehir parkına kavuşuyor. Bademlidere’de tapulu 750 dönüm arsamızı imara, betona değil, ormana açıyoruz. 500 dönümü ağaçlandırarak orman, 250 dönümü park ve yeşil alan yapıyoruz. Ekim’de parkın yapımına ve ağaçlandırmaya başlayacağız” dedi.

RANTA DEĞİL HALKA

Ankara’ya simge bir eser kazandıracaklarını kaydeden Başkan Alper Taşdelen, şunları söyledi: “Çankaya kent içinde ormana ve yeni şehir parkına kavuşuyor. Bademlidere’de tapulu 750 dönüm arsamızı imara, betona değil, ormana açıyoruz. 500 dönümü ağaçlandırarak orman, 250 dönümü park ve yeşil alan yapıyoruz. Bademlidere Şehir Parkı,her metrekaresi ile yeşilin, doğanın bütün güzelliklerini içerecek. Mevcut bitki ve hayvan habitatının korunmasını içeren sistemlere sahip olacak. Sadece Ankara’da değil ülkemizin her köşesinden vatandaşlarımızın gelip göreceği, mutlu olacağı bir kent parkı olacak. Dünyanın en büyük kent parklarından birini başkentimize ve Çankayamıza kazandıracağız. Atatürk Orman Çiftliği’ne benzer bir şekilde inşa edeceğiz. Atamızın hatırasını yeniden Çankaya’da yaşatacağız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.