enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,1521
EURO
34,8719
ALTIN
2.246,77
BIST
9.140,70
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
12°C
İstanbul
12°C
Parçalı Bulutlu
CumartesiAçık
16°C
PazarYağmurlu
14°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
18°C

SİGORTACILARA DESTEK

SİGORTACILARA DESTEK

ATO’nun 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi’nin talebi üzerine ATO üyesi “sigorta acenteleri” ile “sigorta eksperleri”ne sektöre özel uygun koşullarda finansman sağlamaya yönelik Halkbank ile işbirliği protokolü gerçekleştirdi. ATO Duatepe Salonu’nda gerçekleşen “ATO üyesi Sigorta Acenteleri ve Sigorta Eksperlerine Destek Protokolü” imza töreninde taraflar adına imzaları Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran ile Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan koydu. İmza töreninde yaptığı konuşmada protokol hakkında bilgi veren ATO Başkanı Baran, “Üyemiz olan sigorta acenteleri ve eksperleri, 20 bin liraya kadar büyüklüğe sahip ve azami 1 yıl vadeli teminat mektubunu maktu 200 liraya, 20 bin ile 75 bin lira arası miktarda ve azami 1 yıl vadeli teminat mektubunu yüzde 1’lik komisyon oranıyla Halkbank’tan temin edebilecek.” dedi. Protokol kapsamında sigorta acente ve eksperlerinin azami 75 bin lira limitli ticari kredi kartı alabileceklerini belirten Baran, istenmesi durumunda 20 bin liraya kadar limitli “Ticari Kredili Mevduat Hesabı” imkânının da sağlandığını kaydetti. Baran, “Sigorta sektörü için adeta bir yeni yıl hediyesi olan bu protokolün hayata geçirilmesinde Genel Müdürümüz Sayın Arslan başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

“KAMU BANKALARI BÜYÜK FEDAKÂRLIK YAPTI”

2020 yılının dünya ve Türkiye için zor bir yıl olduğunu belirten Baran, Hükümetin bu süreçte reel sektöre elinden gelen tüm katkıyı gösterdiğini ifade etti. Baran, “Hükümetimiz her zaman yanımızda oldu. Bugünden sonra da yanımızda olmaya devam ediyor. Pandemi süreci reel kesimde önemli tahribatlara yol açtı. Bu süreçte kamu bankalarımız çok büyük fedakârlık yaptı” diye konuştu. Baran, bu süreci Halkbank ve kamu bankaları sayesinde daha az hasarla atlattıklarını belirterek, hükümetin verdiği desteği kamu bankalarının taçlandırdığını kaydetti.

HALKBANK GENEL MÜDÜRÜ ARSLAN

Törende konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan ise sigorta sektörünün birikimlerin, yatırımların ve en önemlisi de üretimin güvencesi olduğuna dikkati çekerek, yapılan anlaşma ile sigorta sektörünün yanında olduklarını göstermek istediklerini söyledi. Banka olarak, meslek gruplarına özel finansman hizmetleri geliştirmeye devam ettiklerini kaydeden Arslan, “İşbirliğimizin amacı sigorta acentelerinin ve eksperlerinin finansman ihtiyacına Halk Bank olarak en uygun koşullarda en hızlı çözümleri sunabilmektir. Üreten Türkiye’nin bankası olarak, üretime destek veren herkesin yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Bu anlayışla farklı sektör ve meslek gruplarına sağladığımız desteklerle piyasadaki canlılığa daha fazla katkı vermek arzusundayız. Bu protokolün hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Törende konuşan ATO 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komitesi Başkanı Hacı Ali Yücel de pandemi şartlarında bu projenin acente ve eksperler için can suyu niteliğinde olduğunu söyledi. Yücel,  pilot olarak Ankara’da başlatılan projenin Türkiye geneline yayılabileceğini de belirtti. Protokol imza törenine ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi M. Ülkü Karakuş, ATO Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Fatih Çetinkaya, Nuh Acar, Nihat Uysallı, Halil İlik ve Ali Yıldız ile 67 No’lu Sigortacılık Hizmetleri Meslek Komite Üyeleri de katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.