enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Başkan BAKİCİ: “Sincan Türkiye’de bir ilki başarmaya hazırlanıyor”

Başkan BAKİCİ: “Sincan Türkiye’de bir ilki başarmaya hazırlanıyor”

HABER06 / HAKAN ARSLAN – 2005 yılından beri ilçemiz sınırlarında bulunan ve ülke genelindeki engellilere el uzatmaya gayret gösteren Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneği engellilerimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan barınma sorununu çözüme kavuşturmak üzere bir bakım ve huzur evi projesi hazırladı.

Konu ile ilgili Tüm Özürlüleri ve Aileleri Derneğince geçtiğimiz hafta bir tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Sincan Kaymakamı Levent KILIÇ, Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN, AK Parti Sincan İlçe Başkanı Av. Soner ARSLANARGUN, Sincan İlçe Millieğitim ve Emniyet Müdürleri, Muhtarlar ve çok sayıda engelli ile ailesi katıldı. Projenin tanıtımını yapan Dernek Başkanı Mehmet Ali BAKİCİ, “Bu proje hepimizin olsun. Birimizin başardığı değil, hepimizin sonuca ulaştırdığı ve 100 engellinin yüreklerine su serpen bir proje olsun. Ele ele verip, omuz omuza olmayı başarabilirsek Sincan bu projeyi tek başına tamamlayabilir ve kıyamete kadar amel defterlerimiz açık kalır” şeklinde konuştu.

Engellilerimizin birçok problemle karşı karşıya olduklarına dikkat çeken Başkan Bakici: “Yaşlandığımızda yahut bir bakıcımız kalmadığında engellilerimizin sığınacağı liman Sincan’da olsun istiyoruz. Ülkemizde hiç olmayan engelli bakım ve huzur evi projesine sahip çıktığımızda çok kısa zaman sonra eserimizle övünmek hayal değil diyerek katılımcıları samimi bir duruş ve desteğe çağırdı. Sinevizyon yoluyla projesi yapılan engelli bakım ve huzur evinin tanıtıldığı proğramda Sincan Kaymakamı Levent KILIÇ’da yaptığı konuşmada, “Projenin önemini çok anladığını ifade ederek demekki benim Sincan’da görev almamda ki sır bu imiş” dedi. “Eski görev yaptığı yerlerden birinde de buna benzer bir projenin başlatıldığını ancak görev süresinin projesinin tamamlanıp tamamlanmadığını görmeye yetmediğini ifade eden Kılınç, inşaallah engellilerimiz için çıkılan bu kutlu yolculuğu anlımızın akıyla beraberce tamamlarız” şeklinde konuştu.


Proğramda söz alan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan ise, “Sincan’ımıza büyükce bir eser kazandırmak maksadıyla çıkılan bu yolda önümüze çıkabilmesi muhtemel her engelin kaldırılması noktasında elimden geleni yapacağımdan emin olabilirsiniz” dedi. Proje hepimizin projesi diyen Ercan, “en kısa zamanda bu projenin tamamlanarak engelli kardeşlerimizin yararlanabilmesi noktasında üzerime düşen göreve hazırım” şeklinde konuştu.


Proğramın diğer bir katılımcısı olan AK Parti İlçe Başkanı Soner ARSLANARGUN’da projeye olan hayranlığını dile getirerek diğer katılımcıların sözlerini tastikledi ve neresinden tutmak gerekiyorsa, orasından tutmaya hazırım” dedi. Bu güne kadar engelli kardeşlerimiz için üzerime düşen hiçbir görevi ihmal etmemeye çalıştım. Ancak bu çok başka birşey, bu projeyi önemsiyorum ve tüm dostlarımla da paylaşacağım” şeklinde konuştu.

Tüm Özürlüler ve Aileleri Derneğince yapılmak istenen engelli bakım huzur evi projesi için yardım toplama adına kısa mesaj gönderilebilecek numarada tanıtıldı. Vatandaşların “HUZUR YAZARAK 2001’e” bir mesaj göndermeleri halinde 50 TL bağış yapabilecekleri ifade edildi.
Haydi başmayalım diyen katılımcılar telefonlarını ellerine alarak HUZUR YAZIP 2001’e mesaj gönderdiler ve yardım kampanyasını da başlattılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.