enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Başkan Demirbaş, 12’inci sınıf lise öğrencileri ile iftarda buluştu

Başkan Demirbaş, 12’inci sınıf lise öğrencileri ile iftarda buluştu

-Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, üniversite sınavına girecek öğrencilerle iftar sofrasında bir araya geldi. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, öğrencilerin sınav kaygılarını azaltmak ve motivasyonlarını arttırmak amacıyla yapılan ‘İftar Soframızı Paylaşıyoruz’ temalı iftar programında üniversite sınavına girecek öğrencilerle bir araya geldi. İlçede ilk defa üniversite sınavına girecek öğrencilerle düzenlenen iftar programına Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Çubuk Kaymakamı Adem Keleş, Mille Eğitim Müdürü Alican Kılıç, AK Parti İlçe Başkanı Erhan Kuşçu, okul müdürleri ve üniversite sınavına girecek ilçedeki 12’inci sınıf öğrencileri katıldı.

-Öğrencilerle yakından ilgilendi

İftar programında öğrencilerin spor, kültür, sanat ve sosyal gelişimlerine destek vermek ve sınav motivasyonunu arttırmak amacıyla öğrenciler ile bir araya gelen Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, programa gelen öğrencilerle tek tek ilgilenerek, fotoğraf çekilme isteklerini geri çevirmeyecek selfy çektirdi. Sunuculuğunu Ahmet Yılmaz’ın yaptığı programda öğrencilerden Ömer Öksüz tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Daha sonra öğrencilerden Abdullah Aydın tarafından öğrencilerin başarılı olmaları ve sınav kaygılarından kurtulmaları için dua okundu.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, programda yaptığı konuşmada, geleceğimizin teminatı öğrencilerle bir arada olmaktan son derece mutlu olduğunu söyledi.

-‘’Her Zaman Yanınızda Olacağım’’

Vermiş oldukları mücadelenin ve hazırlandıkları üniversite sınavının zorluğunun farkında olduklarını dile getiren Demirbaş, ‘’İlçemizde eğitim gören tüm öğrencilerimizin dünya ile yarışan gençler olmasını canı gönülden isterim. Aldığınız eğitimlerin yanında yeteneklerinizi ve kendinizi de keşfederek sınava takılıp kalmamanız gerekiyor. Sakin kafayla kendinizi dinlemeli ileriye yönelik büyük adımlar atacağınız bu süreçte doğru kararlar vermelisiniz. Bu süreçte sorumluluk duygusuna kapılarak kaygı ve endişe hissetmeyin, eninde sonunda kendi ayaklarınız üstünde duracaksınız ve bu sürece kadar aileleriniz ile birlikte ben de her zaman yanınızda olacağım’’ dedi.

Konuşmasında ilçede gençlere yönelik yapılan çalışmaları da anlatan Demirbaş, ‘’Sevdiklerinizle birlikte huzur ve sükunet içinde geçirebileceğiniz bir Ramazan ayı diliyorum, yolunuz da bahtınız da açık olsun’’ diye konuştu.

Düzenlenen program nedeniyle Belediye Başkanı Demirbaş’a teşekkür eden Kaymakam Keleş’de, ‘’Bugün burada 12’inci sınıf öğrencilerimiz ile bir aradayız. Önümüzdeki aylarda girecekleri sınavlarda başarılar diliyorum. Çok güzel hedeflerinin olduğunu biliyoruz. İlçemizin tüm imkanları sizler için seferberdir’’ dedi.

Daha sonra konuşan Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ise, ilk defa böyle anlamlı bir iftar programına katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Her ne meslek seçilirse seçilsin, her ne iş yapılırsa yapılsın en iyi yapmak için çalışmak gerektiğini vurgulayan Yıldız, şunları söyledi:

‘’Bundan sonraki süreçte hayatına dahil çok kritik bir kararı alacak olan arkadaşlarımızla bir araya gelmek beni apayrı mutlu etti. Çünkü gerçekten ülkemize dair ortak hayallerimizi hep birlikte konuşmak çok değerli. Her ne iş yaparsak yapalım işimizi en iyi şekilde yapıyor olabilmek emin olun ülkemizi bambaşka noktalara taşıyacaktır. Ülkemizin şu an dünyadaki yerine baktığımızda Türkiye gerçekten dünyanın merkezi haline gelmiş vaziyette. Daha iyi düzeylere taşımak bizlerin mesuliyetinde. Bizleri bir araya getiren sayın belediye başkanıma, kaymakamımıza ve ilçe milli eğitim müdürümüze çok teşekkür ediyorum.’’

Programın sonuna öğrencilerle çay içerek sohbet eden Demirbaş ve Yıldız, öğrencilerin başarılı olmaları için yapmaları gereken çalışmalar, ders çalışma metotları, sınav kaygısının nasıl aşılacağı, Türkiye’de ve dünyada yaşanan olaylar, meslek seçimi gibi gençlerin ilgisini çekecek birçok konuya değinildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.