enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
CumartesiParçalı Bulutlu
19°C
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
21°C
SalıAz Bulutlu
23°C

Başkan Toruntay’dan ‘1 Mayıs’ mesajı

01.05.2021
366
A+
A-
Başkan Toruntay’dan ‘1 Mayıs’ mesajı

Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Toruntay mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Ülkelerin gelişmesinde, ekonomilerinin yapılanmasında büyük emeği bulunan işçi kardeşlerimizin, hak arayışlarının mücadelesini simgeleyen ‘1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Kadın-erkek fark etmeden, din, dil, ırk ayrımı göz etmeden verilen hak ve emek mücadelesi bizler için kutsaldır. İşçi, emekçi ve tüm çalışanlarımızın sınıf ayrımına maruz kalmadığı, sömürünün olmadığı, tüm emekçilerimizin daha iyi ortamlarda çalıştığı ve yaşam standartlarının daha iyi seviyeye geldiği bir düzen, en büyük hedefimizdir. Emeğiyle ekmeğini kazanan her emekçi kardeşimizin sendika olarak şimdiye kadar yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

Son bir senedir corona virüsün yarattığı toplumsal ve ekonomik etkiler maalesef artarak devam etmektedir. Ücretsiz izne mahkûm edilen milyonlarca işçimizin mağduriyetinin bir an önce giderilmesini bekliyoruz. Ayrıca KİT’lerde çalışan yüzbinlerce taşeron işçimizin de en kısa sürede kadroya geçirilmesini talep ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, emeğin kutsal sayıldığı bir medeniyetin mensupları olarak, başta sendikamıza üye işçi kardeşlerimizin ve tüm emekçilerimizin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tüm içtenliğimle kutluyor, aileleriyle birlikte sağlık ve mutluluk içinde bir ömür geçirmelerini diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.