enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

Bilinçli İnsanlar Atıksız Konutlar Projesi Başladı

Bilinçli İnsanlar Atıksız Konutlar Projesi Başladı

Kızılcahamam Belediyesi Sıfır Atık Müdürlüğünce Pilot site seçilen TOKİ konutlarında yeni bir uygulamaya imza atıldı. Bilinçli İnsanlar Atıksız Konutlar projesinde TOKİ konutlarında evsel atıklar ve geri dönüşebilir atıklar kaynağında ayrıştırılarak sıfır atık kapsamında toplama işlemi yapılacak. Bu şekilde evsel atıkları azaltma uygulamasına geçildi. Proje kapsamında TOKİ konutlarındaki tüm site sakinlerine bilinçlendirme ve farkındalık çalışmaları yapılarak görüş ve tavsiyeleri alınarak Sıfır Atık bilinci yerleştirilmeye çalışılıyor.

TOKİ site yönetiminin Sıfır Atık konusundaki gayretleri ve çalışmaları pilot site olarak seçilmesine katkı sağladı. TOKİ konutlarında başlatılan bu uygulamada başarılı sonuçlar alınırsa tüm ilçedeki site ve apartmanlarda uygulanması planlanıyor. İlçe içerisinde evsel atık aracının daha az gezmesi ve atıklarımızı doğru ayrıştırma yapılması için Sıfır Atık Müdürlüğü tüm hızıyla çözüme odaklı çalışmaya devam ettiklerini belirterek. Vatandaşlarımızın da Sıfır Atık konusunda desteklerini ve gayretlerini bekliyoruz ifadeleri kullanıldı.

Sıfır Atık Ekibi Sokaktaki Dostlarımızı da Unutmadı

Ayrıca Sıfır Atık Müdürlüğünce sokak hayvanları için varil atıklarından yapılan yuvalar TOKİ konutlarının yanında bulunan alanda uygun yerlere montajı yapıldı. Yuvaların yanlarına su ve mama kapları montaj edildi. Evsel atıkların azaltımı hususunda evlerden kaynaklı yemek atıklarını bu alanda bulunan sokak hayvanları için mama kaplarını bırakılması için alan belirlendi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.