enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C
Bizim YUNUS

Türk dili ve medeniyetinin temel taşlarından biri olan Yunus Emre’nin vefatının 700. Yılı sebebiyle 2021 yılı, UNESCO tarafından anma ve kutlama yıl dönümleri arasına alınmıştır. Bizim ülkemizde de 2021 yılı “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edilmiştir.

Bu noktadan yola çıkarak, kültürel miraslarımız olan değerlerimizi öğrencilerimize aktararak bilinçlenmelerini sağlamak için bir eTwinning projesi olan “Bizim Yunus” ortaya çıktı. Türkiye’nin farklı illerinden 9 öğretmen ve 27 öğrenci bir araya geldiler. Ülkü Ahmet Durusoy Ortaokulundan proje sorumlusu Türkçe öğretmeni Selma Varlı, öğrencileri Beyzanur. Mert ve Ali ile projeye katkıda bulunmaktadırlar.

Yunus Emre’nin eserlerini ve düşünce tarzını Web 2.0 araçları kullanarak aktarıp, sevgi ve kardeşlik gibi değerlerimize farklı bir yönden bakış açısı sağladılar. Teknoloji tabanlı yöntemlerle öğrenciler iş birliği yaparak keyifli bir şekilde öğrenmelerini gerçekleştiriyorlar. Her hafta yapılan etkinliklerle öğrenciler Yunus Emre’yi daha da anlıyorlar.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.