enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

e-twinning Projelerinde Ahi Evran Ortaokulu Farkı

e-twinning Projelerinde Ahi Evran Ortaokulu Farkı

eTwinning (Avrupa Okulları Çevrimiçi Ağı); öğretmenlerin uluslararası bilgi ağını kullanarak iletişim kurmasına, projeler geliştirmesine, paylaşmasına ve iş birliğine dayalı bir Erasmus+ alt programıdır. Avrupa’daki meslektaşları ile proje başlatan öğretmenler, öğrencileri ile proje faaliyetlerini yerine getirerek eTwinning portalında birbirleriyle paylaşmakta ve Avrupa’daki güncel eğitim uygulamaları hakkında fikir alış-verişi yapmaktadırlar.  Ahi Evran Ortaokulu eTwinnining’in bir parçası olup proje faaliyetlerini başarıyla yürütmektedir. 2019-2020 eğitim yılında Öğretmenlerden Şefika Ballı rehberliğinde yürütülen “Empatiksen Sempatiksin”, “Kendi Masalının Kahramanı Ol” projeleri “Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi” almıştır. Okulumuz “eGüvenlik ve eTwinning” faaliyetleri kapsamında 2020-2021 eğitim öğretim yılında “eTwinning Okulu” statüsünü kazanmıştır. Aynı zamanda 2020-2021 eğitim öğretim yılında büyük bir başarıya imza atarak 8 proje kalite etiketi almıştır.

Bu kapsamda Ahi Evran Ortaokulu öğrencilerinin etkin katkılarıyla okulda 2020-2021 eğitim öğretim yılında matematik öğretmeni Nuray Saylan rehberliğinde “Matematik Siz Hayat”; teknoloji ve tasarım öğretmeni Sibel Özdemir rehberliğinde “Sevgi Tohumları Ekmeye Geldik”; matematik öğretmeni Pınar Aksu rehberliğinde “Taş Ve Dans-Stone And Dance”, “Pandemide Evim Eğlenceli Okulum”; beden eğitimi öğretmeni Reyhan Duran rehberliğinde “BES WEB”, matematik öğretmeni Nalan Akdağ rehberliğinde “Tarih Kokan Şehrim”, fen bilgisi öğretmeni Aynur Bayraktar rehberliğinde “Kıssadan Hisse”, “Medyada Sorunsuz Algı”; Türkçe öğretmeni Başak Özdemir rehberliğinde “Little Planet Savers”, “Edutech”, “ MBlock ile Eğitsel Oyun Kütüphanesi” projeleri yürütülmüştür.  Ayrıca “Matematik Siz Hayat”, “Pandemide Evim Eğlenceli Okulum”, “BES WEB”, “Kıssadan Hisse”, “Medyada Sorunsuz Algı”, “Little Planet Savers”, “Edutech”, “MBlock ile Eğitsel Oyun Kütüphanesi” projeleri kalite etiketine layık görülmüştür.

eTwinning projeleri sayesinde Ahi Evran Ortaokulu öğrencileri teknolojiyi kullanma becerilerini arttırmış, diğer proje ülkelerindeki arkadaşları ile iletişim kurarak yabancı dil becerilerini geliştirmiş ayrıca farklı kültürleri tanımışlardır. Bunlara ek olarak projelere katılım sağlayan öğrencilerin derslerdeki motivasyonlarının arttığı, eleştirel düşünme becerilerinin geliştiği ve sosyalleştikleri görülmüştür. Ayrıca yürütülen proje konuları doğrultusunda öğrenciler pandemi dönemini avantaja çevirerek; kodlamayla çağın yeterliliklerini kazanmış, medya, sanat ve edebiyat hakkında fikir, bilgi ve eser sahibi olup çevreye duyarlı, çevre sorunları hakkında bilinçli, beden hareketliliğini evinde devam ettiren, çevresini ve tarihini tanıyan, empati yetenekleri gelişmiş bireyler olmuşlardır.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.