enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,6945
EURO
50,1592
ALTIN
5.898,49
BIST
11.311,31
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
12°C
İstanbul
12°C
Hafif Yağmurlu
PazartesiAz Bulutlu
11°C
SalıParçalı Bulutlu
13°C
ÇarşambaAçık
14°C
PerşembeAçık
13°C

Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir

29.10.2020
246
A+
A-
Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir

ATO Başkanı Baran, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Baran, mesajında şunları söyledi:

“Bugün Gazi Mustafa Kemal önderliğinde ilan edilen Türkiye Cumhuriyeti’mizin 97’inci kuruluş yıldönümü. Esarete razı olmayan Türk milleti, istiklaline ve istikbaline sahip çıkmak için başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı tarihte eşi görülmemiş bir kahramanlıkla sürdürmüş ve zaferle sonuçlandırmıştır. Cumhuriyet, tarih boyunca onurundan taviz vermeden bağımsızlığı için kanıyla, canıyla mücadele etmiş Türk Milleti’nin en değerli kazanımı olmuştur. Bu zaferin ardından “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesi ile Cumhuriyet kurulmuştur. Türkiye Milleti’nin yokluklar içinde inşa ettiği genç Cumhuriyeti, bugün dünyanın en büyük ilk 20 ülkesi arasında yer almaktadır.

Cumhuriyetimiz, gerek kuruluşu gerekse bugünkü ekonomik, sosyal ve kültürel birikimiyle tüm mazlum milletlere örnek olmakta ve bir ülkenin nasıl küllerinden doğabildiğini göstererek onlara umut vermektedir.  Cumhuriyet’in Başkent’inin ticaret odası olarak, Atatürk ve silah arkadaşlarının aziz emanetini çalışarak, üreterek, ticaret yaparak, istihdam sağlayarak daha da ileriye taşıyacağımızı bir kez daha ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere bu toprakları bize vatan yapan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.