enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

En Özel Dönüşüm

En Özel Dönüşüm

Ahi Evran Ortaokulu’nda görev yapan özel eğitim öğretmenleri Vesile Esra Aydemir, Hayriye Ortak, Şehide Merey ve Fatma Elif Aydoğdu’nun oluşturduğu aynı zamanda dört farklı ilden 10 öğretmenin özel eğitim öğrencileriyle En Özel Dönüşüm adında bir eTwinning projesi başlattılar. Projede öğrencilerin atık malzemeleri ve doğadaki maddeleri kullanarak yeni ürünler hazırlaması ve bu sayede sıfır atık, geri dönüşüm ve doğayı koruma farkındalığı kazandırmasını hedeflediler..

Ahi Evran Ortaokulu Özel Eğitim sınıfı orta ağır A-B şubeleri olarak En Özel Dönüşüm Etwinning projesi kapsamında Okul Müdürü Mehmet GÖKŞİN’i ziyaret ettiler. Ziyaretleri sırasında projeye sağladığı katkılardan dolayı kendilerine teşekkür ederek projede öğrencilerle birlikte yaptıkları bir ürünü hediye ettiler. En Özel Dönüşüm projesinin hedeflerine dikkat çekmek için Ahi Evran Ortaokulu’nda projeyi yürüten öğretmenler ve öğrenciler Okul Müdürü Mehmet GÖKŞİN ile birlikte Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel AVCI’yı ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde Etwinning En Özel Dönüşüm projesini tanıtarak yaptıkları çalışmalardan bahsettiler. Görüşme esnasında öğrencilerin yapmış olduğu proje ürününü hediye ettiler.

İki aylık proje süreci boyunca öğrenciler ile birlikte taş ,atık kağıt,atık cam ve plastik şişeleri kullanarak çeşit çeşit ürünler hazırladılar.Doğadan topladıkları taşları kullanarak mumluk, çiçek, kitap ayracı, magnet ve anahtarlık tasarladılar.Hazırladıkları ürünleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla okulda bulunan kadın çalışanlara hediye ettiler.Sonrasında 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için atık kağıtlardan Pano,Hatıra Künyesi, Nusret Mayın Gemisi Maketi ve Yaka Rozeti hazırladılar. Bu etkinlikler sayesinde vatan sevgisi, milli ve manevi duyguların artmasını hedeflediler. Bir sonra ki etkinlikleri için plastik içecek şişelerini kullanarak rengarenk saksılar hazırladılar. Hazırlanan saksılara çiçek ektiler ve cansuyunu vererek yaşlılar haftası dolayısıyla ailelerindeki yaşlı bireylere hediye ettiler.

2 Nisan Otizm farkındalık Günü için atık cam kavanozları kullanarak çeşitli ürünler tasarladılar.Hazırladıkları ürünleri okuldaki arkadaşlarına hediye ettiler. En Özel Dönüşüm Projesinde yer alan özel çocukların velileri projeye dahil olmaktan memnun olduklarını dile getirdiler. Öğrencilerinin projedeki görev ve sorumluluklarını yerine getirmesinin çocuklarına özgüven sağladığını belirterek mutluluklarını dile getirdiler. Özel çocuklara yönelik projelerin artmasını temenni ettiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.