enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
42,5079
EURO
49,3264
ALTIN
5.766,31
BIST
10.898,70
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
PazartesiHafif Yağmurlu
13°C
SalıÇok Bulutlu
14°C
ÇarşambaAz Bulutlu
16°C
PerşembeAz Bulutlu
16°C

ETİMESGUT KENT KONSEYİ’NDE KIŞLIK ATA TOHUMU TAKAS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

ETİMESGUT KENT KONSEYİ’NDE KIŞLIK ATA TOHUMU TAKAS ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

HABER06 / HAKAN ARSLAN – Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi ile Ata Tohum Takas Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği “Kışlık Ata Tohumu Takas Etkinliği”, Etimesgut Kent Konseyi binasında gerçekleştirildi. Yerel tohumların korunması, çoğaltılması ve toplumda farkındalık oluşturulmasını amaçlayan etkinlik vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Program, Etimesgut Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ayhan Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başladı. Yılmaz, ata tohumlarının kültürel ve tarımsal miras açısından taşıdığı değeri vurgulayarak yerel çeşitlerin yaşatılmasının önemine dikkat çekti.

Açılışın ardından Hacettepe Üniversitesi Biyoçeşitlilik Araştırma ve Uygulama Merkezi’nden Dr. Şenay B. Topaloğlu, “Yerel Tohumlar ve Tarımsal Biyoçeşitlilik” başlıklı eğitimiyle katılımcılara kapsamlı bir sunum yaptı. Topaloğlu, yerli tohumların sürdürülebilir tarımda oynadığı önemli role değindi.

Programın ilerleyen bölümünde Ata Tohum Takası Derneği Başkanı Beyazıt Ekiz, “Tohum Alma ve Saklama” eğitimiyle üreticilere ve ilgililerine uygulamaya yönelik bilgiler aktardı. Ekiz, ata tohumlarının doğru yöntemlerle saklanmasının uzun vadeli korunma açısından hayati olduğunu belirtti. Eğitimlerin ardından düzenlenen tohum takas bölümünde, katılımcılar kendi yerel tohumlarını birbirleriyle paylaşarak çeşitliliği artırdı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.