enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,0532
EURO
34,8827
ALTIN
2.251,14
BIST
9.140,70
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Gök Gürültülü
10°C
İstanbul
10°C
Gök Gürültülü
CumaParçalı Bulutlu
12°C
CumartesiAçık
15°C
PazarHafif Yağmurlu
13°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C

ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 100. YILI MESAJI

ANKARA KENT KONSEYİ BAŞKANI HALİL İBRAHİM YILMAZ’IN İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ’NÜN 100. YILI MESAJI

Ülkemizi işgal altında tutabileceklerine inanan düşman kuvvetlerine; “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” dizeleriyle cevap veren İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı İstiklal Marşı’nın TBMM’de kabulünün 100. yıl dönümünün idraki içerisindeyiz. Tam 100 yıl önce; tarih boyunca nice destanlar yazmış aziz Türk Milleti’nin bağımsızlığına pranga vurmak isteyenlere karşı, Ankara’nın Tacettin Dergâhı’ndan “korkma” nidasının yükseldiği gündür bugün. 19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün yaktığı bağımsızlık ateşinin Ankara’dan bütün yurdu aydınlattığı Milli Mücadele’nin zorlu yıllarında; İstiklal Marşı’nın ifade ettiği anlam, Büyük Taarruza kadar uzanan zafer yolunda mihenk taşı olmuştur. Ankara Kent Konseyi olarak bugünün ülkemiz için öneminin farkında olduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu amaçla Ankara Kent Konseyi Bisiklet Meclisimiz; Anıtkabir Komutanlığı’ndan alacağı Türk Bayrağı’nı İstiklal Marşı’mızın yazıldığı Tacettin Dergâhı’na götürerek, bir bütün olan Milli Mücadele döneminin Ankara’nın tarihine nasıl işlendiğini de ortaya koymuş olacak. İstiklal Marşımızın kabulünün 100. yılını takriben Atatürk tarafından çok büyük ve kanlı savaş anlamına gelen Melhame-i Kübra ifadesiyle anılan büyük zaferimiz Sakarya Meydan Muhaberesi’nin 100. yılını 6 Milyon Başkent Ankara ve 83 Milyon Türkiye olarak coşkuyla kutlamak için Ankara Kent Konseyi bünyesinde kurduğumuz 100. Yıllar Çalışma Grubumuzla sorumluluk alarak çalışmaya devam etmekteyiz. Bu vesileyle; bütün şiirlerini topladığı “safahat” eserine İstiklal Marşı’nı dahil etmeyip milletimize adayan İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u, Milli Mücadele canlarını ortaya koyan aziz ecdadımızı rahmetle ve minnetle yad ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.