enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

KİRACILARA KİRA İNDİRİMİ

14.01.2021
1.511
A+
A-
KİRACILARA KİRA İNDİRİMİ

Pandemide kapalı olan işletmelerden kira alınmayacak; diğer kiracılara da faaliyet durumlarına göre yüzde 90la yüzde 40 arasında indirim yapılacak Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, pandemi nedeniyle zor günler geçiren belediye kiracılarına destek sağlayacak karara imza attı. Başkan Demirel başkanlığında yılın ilk toplantısını yapan Belediye Meclisi Çevre ve Şehircilik Bakanlığının genelgelerine istinaden Covid-19 salgını nedeniyle kira alacaklarının düzenlenmesine ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu ile Emlak İstimlak Komisyonları müşterek raporu görüştü. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.

Başkan Demirel, pandemi nedeniyle esnafın zor bir dönemden geçtiğini hatırlatarak; İnşallah
aldığımız bu kararla kiracılarımıza biraz nefes aldırabileceğiz; dedi. Kiracıların faaliyet durumlarına bazı kiracılardan kira alınamayacağını bazılarında da kira indirime gideceğini belirten Demirel; Pandemi nedeniyle faaliyeti durdurulan kiracılardan kira alınmayacak, sözleşme süreleri uzatılacak. Sadece paket servis veya gel-al hizmeti verecek şekilde açık olabilecek restoran, lokanta, pastane, kafe, kafeterya gibi yeme-içme yeri olarak faaliyet gösteren kiracıların kiralarında yüzde 90 indirim yapılacak. Düğün salonu kiracılarına yine yüzde 90 indirim uygulanacak. Belediye oteli kiracısına yüzde 60; gıda ve meşrubat büfesi ile çiçek büfesi kiracılarına da yüzde 40 indirim sağlanacak.

Belediye kiracılarının kira bedelleri ile ilgili yapılan bu düzenlemeler, Covid-19 salgını için çıkarılan kısıtlamalar boyunca devam edecek. Kısıtlamaların kaldırılmasına ilişkin yeni bir genelge yayınlandığında sona erecek; dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.