enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Kütüphane söyleşilerinin konuğu Bakan Kurum oldu

Kütüphane söyleşilerinin konuğu Bakan Kurum oldu

Bakan Kurum: Gençlerimizi iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında elçi olmaya davet ediyorum” Mamak’ta önemli konukların gençlerle buluştuğu kütüphane söyleşilerinin bu haftaki konuğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum oldu… Mamak Belediyesi’nin Şehitlik Uyanık Kütüphanesi’nde düzenli olarak gerçekleştirdiği Kütüphane Söyleşileri’nin konuğu olan Bakan Kurum, “Gençlerimizi iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında elçi olmaya davet ediyorum”dedi. Kurum, Mamak Şehitlik Kütüphanesi’nde düzenlenen gençlerle buluşma programında, yapılan her çalışma ve atılan her adımın gençlerin daha iyi şartlarda yaşaması, geleceğe umutla bakabilmesi için olduğunu söyledi.

Zamanı iyi okumak zorundayız

Söyleşide Türkiye’nin güçlü ve her alanda kendi kendine yeten bir ülke olması zorunluluğu bulunduğunun altını çizen Kurum, “Ülkemiz bölgesinde lider bir ülke pozisyonunda, tüm ülkelerle burada müzakere yürütüyor. Güçlü bir ülke olmak böyle bir şey” dedi.

Kendinize güvenin

Gençlerden kendilerine güvenmelerini isteyen Kurum, iklim değişikliği ve bunun olası sonuçlarına dikkat çekerek, gençlerin bu süreçte iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında yapacağı çalışmalar olacağını söyledi. Bu mücadelenin topyekun verilmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, “Milyonlarca insan iklim değişikliğiyle beraber göç etmek zorunda kalacak ve önümüzdeki süreçte göç tüm dünyanın en büyük problemleri arasında yer alacak. Ülkemizde yaşadığımız afetleri görüyoruz. Seller, heyelanlar, yangınlar, depremler, şiddeti ve sıklığı artık her geçen gün artıyor. Bu mücadeleyi hep birlikte, el birliği içerisinde siyaset üstü bir anlayışla sürdürmek zorundayız” değerlendirmesini yaptı.

Gençlerimizin kararlılığı bizim önceliğimiz

Bakanlık olarak mücadeleye dönük İklim Şurası ve çalıştay düzenlediklerini anımsatan Kurum, şunları kaydetti: “Attığımız her adımda gençlerimizin kararlılığı bizim önceliğimiz, hedefleri bizim hedeflerimiz olacak. Gençlerimiz iklim, çevre ve doğayla alakalı her çalışmanın içinde yer alsınlar. Burada meclislerimiz, iklim elçilerimiz olsun. Orada alacakları kararları da gerek yerel yönetimler elimizle gerek bakanlığımızın uygulamalarında da ortaya koymaya gayret gösterelim. Genç kardeşlerimizin katkıları çok önemli. Katılımcı olun, kendinize güvenin, geleceğinizle ilgili adımlarda sürecin içine dahil olun. Gençlerimizi iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında elçi olmaya davet ediyorum. Bu manada yapacağınız her projeye bakanlık olarak destek vereceğiz.”

Kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz Mamak’ta artarak devam ediyor

Mamak’a kazandırdıkları 19 tane kütüphaneden bir tanesinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Sayın Bakanımız Murat Kurum’u ağırlamaktan mutluluk duyduğu ifade eden  Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden almış olduğumuz Genç Dostu Şehir Mamak ödülüyle,  özellikle gençlerimizin geleceği daha da güvenli hazırlanmaları konusunda bir hassasiyet oluştu. Gençlerimizin sadece kütüphane değil kültür, sanat, bilim, spor ve edebiyat alanlarında da gelişmeleri açısından tüm imkanlarımızı kullanıyoruz.  Tabi inşaat çalışmaları yaparken aynı zamanda neslin ihyasını da göz ardı etmiyor, aksine çok önemsiyoruz. Dolayısıyla yaptığımız kültürel ve sosyal faaliyetlerimiz Mamak’ta artarak devam ediyor. Cumhuriyetimizin ilk eserlerinden olan Musiki Muallim Mektebimizin restorasyonunu tamamladık, orada da hem kütüphane çalışmalarımız, hem gençlerimizin kültür sanat faaliyetleri devam edecek İnşallah.  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’u güzel Mamak’ımızda ağırladığımız için mutlu olduğumu ifade ediyorum, tekrar hepiniz hoş geldiniz diyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.