enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Sahne kadınların olacak

Sahne kadınların olacak

Cumhuriyet Tarihi’nin ilk konservatuarı olan Musiki Muallim Mektebi sanatseverlerin buluşuma adresi olmaya devam ediyor. Restorasyon çalışmalarının ardından yeniden faaliyetlerine başlayan mektepte tiyatro kursu eğitimleri başladı. Kursun ilk öğrencileri ise kadınlar oldu. Yaklaşık 25 kişiden oluşan kursiyer kadınlar, Mamak Belediyesi Tiyatro Hocası Kenan Olpak eşliğinde, diksiyon ve etkili konuşma, hitabet, beden dili, drama ve tiyatro dersleri alıyor. Kursiyer kadınlar eğitimler sonrası ise yerli, milli ve manevi değerlerimizi anlatan bir tiyatro gösteri ile Mamaklılarla buluşacak.

Hayallerini gerçekleştiriyorlar

Musiki Muallim Mektebi’nin tarihi boyunca birçok sanatçı yetiştirdiğini ifade eden Mamak Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Düğmeci,  “Bu özel mekanda tiyatro oyunlarının yanı sıra kurs ve etkinlikler düzenleyerek geleceğin oyuncularını yetiştirmeye çalışıyoruz. Aynı zamanda içinde tiyatro hevesi kalmış vatandaşlarımıza da eğitimler vererek hayallerini gerçekleştirme imkanı sunuyoruz” dedi.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.