enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

Sevdikleriniz ne kadar değerli ve onlar bundan ne kadar haberdar?

14.04.2022
202
A+
A-
Sevdikleriniz ne kadar değerli ve onlar bundan ne kadar haberdar?

Sevdikleriniz ne kadar değerli ve onlar bundan ne kadar haberdar?
Duyguların bastırıldığı, birine özen göstermenin sizden birşeyler götürdüğü, severseniz kaybedeceğiniz inancıyla mı kodlandı beyniniz? Bastırılmış duygular sizi karşı tarafa bağımlı yapar. Sevince gidecek diye düşünerek, hayatı ve sevgiyi kendinize zehir etmeyin. Birine özen gösterirseniz, değer verirseniz sizin değerinizde bir eksilme olacağını düşünüyorsanız buda sevginizin egonuzdan küçük olduğunu gösterir.

Bütün bunlar beyninizin size oyunu. İnsan kendi kehanetini, kafasında kurduğu olumsuz düşüncelerle kendisi oluşturuyor. Elbette kendinizi yok sayıp, başkasını hayatınızın merkezinde tutun demiyorum. Siz kendinizin ne kadar değerli olduğunu bilirseniz, karşınızdaki insanın gözünde de o kadar değerli olacağınızdan emin olabilirsiniz. Size karşı tüm tavır ve tutumları, sınırlarınızı koruduğunuz oranda belirlersiniz. Bu muhatabınızı yok saymakla yapılabilecek ya da sizi yok sayana fedakarlık ederek de yapılabilecek birşey değil. Kimsenin hayatında da zorla kalmayın, kalmanız için mücadele etmeyen gitmenizi bekliyordur bunu unutmayın.Alma verme dengesini, karşılıklı sınırlarınıza saygı duyarak oluşturabilirsiniz. Ama sevginizin ne kadar değerli olduğunu da göstermeden bilemezsiniz, siz sevdikçe, sizinle ne kadar değerli olduğunun bilincinde ise ve bunun kıymetini biliyorsa korkmayın, mübalağa ederek sevin. Aksi durumda da sizden gidecek tek şey kıymet bilmeyen biri olur. Yineliyorum; kendiniz önceliğiniz olsun ama bunu da narsislik boyutuna taşımayın. Yani eşitleyin sevginizi, sınırları sizin belirlediğiniz bir hayatınız olsun. Ama bunu sevginizi saklayarak ya da sürekli engeller koyarak başaramazsınız, sadece hangi konuda ve ne kadar esnek olmanız gerekiyor bunu belirleyin.
Çok sevdiğiniz ama bunu ona hissettirmediğiniz birini kaybettiğinizde, normalde yaşayacağınız acıyı ikiye katlarsınız. Söylenmemiş sözler, gösterilmemiş duygular sizi her zaman karşınızdaki insana bağımlı yapar, bağlı olun sevdiklerinize fakat bağımlı değil. Bu yüzden, her an kaybedebilir ama her zaman yanınızda da kalabilir gözüyle bakın. Kimse yolun sonuna kadar sizinle olmak zorunda değil ve aynı şey sizin için de geçerlidir. Sevgiyi hakedip haketmediğini sevmeden anlayamazsınız.
Son günlerde öğrendiğim bir gerçek var onu da sizinle paylaşmak isterim: sevdiğiniz birinin yanınızda olmasına hiç gerek yok, nefes aldığını bilmek yetiyormuş. Bunu çok sevdiğim birini kaybetmek üzereyken öğrendim.
Eskilerin de dediği gibi “Tek canı sağ olsun da, yel essin kokusu gelsin.”
Koşulsuz sevgiyle kalın..!

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.