enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

Türkiye’yi STK’lar İle Yöneteceğiz

Türkiye’yi STK’lar İle Yöneteceğiz

İYİ Parti İzmir İl Başkanlığı’nda Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, Genel İdare Kurulu Üyesi Sevin Çağlayan, STK’lardan sorumlu başkan yardımcıları Cem Karakeçeli, Mehmet Aslan, Mecit Hazır, Bora Yörükoğlu, Nihan İçelli ve İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar’ın katılımı ile Sivil Toplum Kuruluşları konulu bir toplantı düzenlendi. İyi Parti İzmir İl Başkanlığının organizasyonu ile STK’ları ziyaret ettiklerini ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Burak Akburak, “Bugün Göztepe Spor Kulübünü ziyaret ettik, stada bayıldım. İzmir’e yakışan bir stat olmuş İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret ettik. Genel Başkanımız Ocak 2020 yılı itibarı ile il il geziyor. STK ilişkileri başkanlığı olarak bugün aynı zamanda diğer ekiplerimiz de İzmir Barosu’nu ziyarete gittiler. Biz parti olarak özellikle amatör spor kulüplerine önem veriyoruz. Özellikle gençlerin madde bağımlılığından uzaklaşması için bunlar çok önemli ve bizde iktidarımız döneminde amatör spor kulüplerini destekleyeceğiz. İzmir Ticaret Odası’nı ziyaret edeceğiz. Tüm Türkiye’yi geziyoruz. Biz İYİ Parti olarak bir mottomuz var, biz Türkiye’yi STK’lar ile yöneteceğiz diyoruz” dedi.

STK’lar özgür değil

STK ve siyaset ilişkilerine ilişkin de açıklamalarda bulunan Akburak, “Gittiğimiz her sivil toplum kuruluşu odalar yardım dernekleri spor kulüpleri… Nereye gidersek bu hepimizin gözüne çarpıyor. Biz bağımsız ve özgür STK’lar istiyoruz.  Devletler, kendine katkı sağlayacak STK’lara destek verirler. Bizde projeye göre değil derneğe göre yatırım yapılıyor. Bugün gençlerimiz kendileri ile ilgili birçok faaliyette bulunmak istiyorlar. Ancak bugün iktidara ne kadar yakınsa o kadar destek alabiliyorlar. STK’ların özgür ve bağımsız olmasını isteriz ancak maalesef değiller. 26 Aralık’ta meclisten geçen kanunla STK’lar,  bir mahkeme tarafından kapatılabilecek. Son çıkan kanun hem demokrasiye zarar vermiştir hem de STK’ların özgürce çalışmalarına engel olmuştur. Bu kanunla içişleri bakanı ya da vali kendi kararı ile dernek başkanını görevden alabilir, kayyum atayabilir ve mal varlığını elinden alabilir… Bu şartlarda ne kadar özgür olunabilir?” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.