enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C
27.03.2022
252
A+
A-

Doğarken çıplak ve yalnızsınız. Bu hayata başlangıcın, devamı hakkında fikir vermek için yeterince açık bir ifadesi. Hayattaki zorluklarda veya mutlulukta yalnız kalabilme olasılığını hiç hatırından çıkarmamalı insan. Kimseden sizin gibi hissetmesini beklemeyin. Siz çok mutluyken bundan rahatsız olanlar olabileceği gibi, mutsuzken bunu umursamayanlar da olacaktır ve hatta mutsuzluğunuzdan keyif alanlar. Bu sizi şaşırtmasın, insanlarla beklentiye girmeden ilişkiyi sürdürmeyi zamanla öğretiyor hayat, siz çabuk öğrenmeye bakın. İstisnalar varsa çok şanslısınız.
Güçlükler size etrafınızdaki insanları tanımak için var olmazlar, sizin içinizdeki gücü ortaya çıkarmanız için birer fırsat olarak çıkarlar karşınıza. Başlangıçta çıkılması imkansız bir kuyuya düşmüş gibi hissedersiniz. Bir süre sonra, korku ve endişelerin aslında o kuyudan çıkamayacağınız inancına sürükleyen tek engel olduğunu görürsünüz. Bir el uzanmayacak ve kimse sizi oradan tutup çekmeyecek. Gücünüzün farkına varmanızı sağladığı için teşekkür etmelisiniz aslında.


Mutluluk sanıldığı gibi sadece haz duymak, daima huzurlu olmak ya da sorunsuz bir hayat yaşamak değildir, sorunlarla nasıl başa çıkacağınızı bilmektir. Cesur olmak da, korkmamak değil, korksan bile ilerleyecek güce sahip olmak demektir. Korkuyu ve endişeyi yendikten sonra başlar doğruya giden yol.
Birilerinden yardım beklemek kendine güvenmemektir, hayatta ihtiyacımız olan tek gerçek güç, kendine duyduğun güvendir. Bütün büyük mucitler, icatlarını defalarca yanlış yaparak çıkarmıştır ve onların etrafında da muhakkak yapacağına inanmayan insanlar vardır.
En başta söylediğim gibi yalnızsınız. Hayatta sizin, mücadele de, başarı da, başarısızlık da. O halde önceliğiniz hedefiniz, hayalleriniz ve bu yolda ne kadar doğru kaldığınız olsun. Eğri yol doğruya götürmez, engellerden yoldan çıkarak değil, onları aşarak geçebilirsiniz, ne yolunuz şaşsın ne de hedefleriniz.

Yolun sonunda vicdanınızın pusulasından dışarı çıkmadı iseniz, bu başarı kutlanmaya değer ve siz bu mutluluğu hak etmenin verdiği gururu taşıyabilirsiniz. Başarısız mı oldunuz doğru olan başka bir yoldan yeniden başlayın, bu başarısızlık sizi daha güçlü kılsın. Artık engelleri biliyorsunuz ve daha önemlisi o engelleri aşmanın yolunu öğrendiniz.
Bu uğurda mücadele ederken sizi destekleyenler varsa, onları da ömür boyu bir mucize gibi sevecek yüreğiniz olsun. Zira hediyenin en büyüğü her durumda destek olduğundan emin olduğunuz insanlardır.
Ama “hediye” bunu sakın unutmayın, sizin başarınız değil o insanlar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.