enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

36. Ahilik Haftası Ankara’da kutlandı

36. Ahilik Haftası Ankara’da kutlandı
HABER06 / HAKAN ARSLAN – 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında yurt genelinde kutlanacak 36 Ahilik Haftası Kutlamaları çerçevesinde Ankara’da açılış töreni, Ulus Atatürk Anıtı önünde yapıldı.
36. Ahilik Haftası kutlama törenine; Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner ve ANKESOB Kurul Üyeleri ile bağlı odaların başkan ve yöneticileri ile federasyonların başkan ve yöneticilerinin yanı sıra Ankara Vali Yardımcısı Cihangir Güler, Ankara Ticaret İl Müdürü Yavuz Karaer, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilleri Hüseyin Özcan ve Sait Atalay, Ankara İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bedri Ekşi ile çok sayıda esnaf sanatkar ve vatandaş katılım gösterdi.
Bu yıl 18-24 Eylül 2023 tarihleri arasında 36’ncısı gerçekleştirilen Ahilik Haftası Kutlama Programı; 18 Eylül 2023 Pazartesi günü saat 10:30’da Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner tarafından Ulus Atatürk Anıtı’na (Ankara Zafer Anıtı) Ankara Kulübü Derneği Seymenleri eşliğinde çelenk konulmasının ardından Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.
Tören programı Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı Gösterisi, Ankara Kulübü Derneği Seymen Gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Tiyatro ekibinin sunduğu Şed Kuşanma gösterimi ile sürdürdü.
İLİN AHİSİ, KALFASI VE ÇIRAĞINA PLAKET VERİLDİ
ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ile Ankara Vali Yardımcısı Cihangir Güler’in konuşmalarının ardından tören programında; Ankara’da İlin Ahisi meslekte 50 yılı geride bırakan 74 yaşındaki sıcak demir ustası Cem Turhan Eskitoros, İlin Kalfası otomotiv-elektromekanik meslek dalında faaliyet gösteren Halil İbrahim Karakuş ve İlin Çırağı erkek kuaförlüğü meslek dalında Caner Kaşıkçı’ya, kısa tanıtımlarının ardından plaket ve sertifikaları ile çiçek takdiminde bulunuldu. Kutlama programı, alanda bulunan esnaf ve sanatkarlara ve vatandaşlara Ahi Pilavı ikramıyla son buldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.