enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

AKYURT: “CAMİLER VE KUR’AN KURSLARININ ABONELİĞİ MESKEN STATÜSÜNDE OLSUN”

17.12.2022
125
A+
A-
AKYURT: “CAMİLER VE KUR’AN KURSLARININ ABONELİĞİ MESKEN STATÜSÜNDE OLSUN”

Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Konya Ereğli ilçe Başkanı Ali Akyurt Cami ve Kuran Kurslarının doğalgaz aboneliği ile ilgili olarak bir açıklama yaparak aboneliklerin ticarethane statüsünden mesken statüsüne alınması gerektiği belirtildi.
Akyurt; konu ile ilgili olarak yapmış olduğu açıklamasında; “Camilerde yaşanan mağduriyetin giderilmesi gerekir. Kış mevsimi geldiğinde en büyük sorun, Camiler ve Kur’an Kurslarının ısınma giderleridir. Camiler Allah’ın evleridir ve ticarethane statüsünden çıkarılarak mesken statüsüne geçilmesini istiyoruz. Camilerin aydınlatma giderleri genel bütçeden karşılanıyor. Şu anda camilerimizde iç dış aydınlatma giderlerini Diyanet İşleri Başkanlığımız karşılıyor. Ancak ısıtma ve soğutma giderleri cami cemaatlerinden toplanan paralarla ödeniyor. Yani camilerde iki abonelik bulunuyor. Aydınlatmadan çok camilerimizin ihtiyacı olan ısıtma ve soğutma giderleridir.

Ancak bizim çok acil ihtiyacımız olan husus, Camilerimizin ve Kur’an Kurslarımızın ısıtma giderlerinin ticarethane statüsünden çıkarılarak mesken statüsüne geçirilmesidir. Böylece Cami görevlilerimiz, Kur’an Kursu yöneticilerimiz ve bu faturaları ödeyen cemaatimiz için kolaylık sağlayacaktır. Cami görevlileri ısınma ücretlerini cemaatten toplarken çok zorlanıyor. Cemaatimizin de maddi imkânlarının kısıtlı olduğu bölgelerimiz var.

Merkezi camilerimizde bu giderler bir nebze olsa cemaat tarafından karşılanabiliyor ancak bu durum yüzlerce camimizde aynı değildir. Faturalar, doğalgaz hizmetinin ticarethane olarak geçmesi nedeniyle fahiş miktarlara ulaşmış durumda ve din görevlilerimizin bunu karşılaması çok zor. Bir okulun nasıl ki bir bütçesi varsa ve bütün giderleri Milli Eğitim bütçesinden karşılanabiliyorsa, camilerimiz de bu devletin resmî kurumları arasındadır. Bütün giderlerinin genel bütçeden karşılanması en büyük talebimizdir. Ancak bu talebimiz için belli bir süreç gerektiğini biliyoruz. Faturalarda fahiş fiyatların bir nebze olsa aşağı çekilmesi için acil olarak ticarethane statüsünden mesken statüsüne geçmesi için Devlet büyüklerimizden ve bu konuya biraz daha önem vermelerini, bu sıkıntının giderilmesi konusunda gayret göstermelerini ve Cami ve Kur’an Kursu hocalarımızı bu sıkıntıdan kurtarmalarını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.