enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

50 basamak sonrası toprak

50 basamak sonrası toprak

Yenimahalle Pamuklar Mahallesi’nde, yayaların ‘Pamuklar Vadisi’nden Sivas Caddesi’ne çıkmasını kolaylaştırmak amacıyla yaklaşık beş yıl önce Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından merdiven yapımına başlandı. Aradan geçen sürede çalışmaları tamamlanmayan merdiven, 50’nci basamakta kaldı. Mahalle sakinleri merdiveni kullanamadıkları için, yaklaşık 500 metre mesafedeki dik yokuştan inmek ve çıkmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti. Vatandaşlar, özellikle yaşlılar için büyük bir kolaylık sağlayacağının altını çizerek, merdivenin tamamlanmasını istedi. Yarım kaldığı için kullanılamayan merdiven ve çevresinde sık sık alkol şişeleriyle karşılaştıklarını, güvenlik açısından endişe duyduklarını belirten mahalleli, şikâyetini şu sözlerle anlattı:

Belki gençler için çok büyük bir sorun değil. Ama yaşlı vatandaşlar için tırmanması ve yokuş aşağıya yürümesi oldukça güç. Merdiven ve kenarında tutunacak bir korkuluk olsa daha kolay çıkabilirler. Yarım kalmış bir merdiven görüntü olarak da Yenimahalle’ye yakışmıyor. Güvenlik açısından da endişe duyuyoruz. Büyükşehir ve Yenimahalle belediyelerinden yardım bekliyoruz. Merdivenin tamamlanmasını ve çevresindeki yeşil alanlarda yapılacak peyzaj çalışmasıyla birlikte kullanılır duruma gelmesini istiyoruz.”

SOSYAL MEDYADAN ÇAĞRI YAPILIYOR

Twitter üzerinden de vatandaşlar zaman zaman, “Bu merdiven neden yarım?”, “Lütfen artık tamamlayalım” paylaşımları yaparak konuyu gündeme getiriyor. Paylaşımlardaki orta talep, “Merdiven tamamlansın, çevredeki yeşil alanda peyzaj çalışması yapılsın ve burası kullanılır duruma getirilsin” yönünde.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.