enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Yağmurlu
13°C
İstanbul
13°C
Yağmurlu
CumartesiParçalı Bulutlu
19°C
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
21°C
SalıAz Bulutlu
23°C

BOCCE’DE SKANDAL

BOCCE’DE SKANDAL

2023-2024 Ankara Okullararası Gençler Bocce Müsabakası, Kahramankazan Belediyesi Bocce Tesislerinde 18.04.2024 Perşembe günü Sincan Hayme Ana MTAL – Kocatepe Koleji takımları arasında oynandı.

MAÇTA HAKEMLERDEN KURAL HATASI

Yarışma kurallarında açık açık yazılı olmasına ve karşılaşmadan önce yapılan teknik toplantıda bir kez de sözlü olarak uyarı yapılmasına rağmen Kahramankazan Kocatepe Koleji Oyuncularından birisi müsabakaya kot pantolon ile katıldı. Hayme Ana MTAL takımı Beden Eğitimi Öğretmeni Volkan YIKAR, durumu görevli hakemlere bildirmesine ve fotoğraflarda açıkça görülmesine rağmen, olaya müdahale etmeyerek büyük bir kural hatasına imza attılar.

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı

Okul Spor Faaliyetleri

Bocce (Petank-Volo) Spor Dalı Uygulama Esasları 6. Maddesinde “Oyuncular yarışmalara uygun kıyafetle katılmak zorundadır. Yarışmalarda tayt ve şort giyilmez. Takımlar eşofman ve aynı renk formalarıyla (tişört) yarışmalara katılmak zorundadır. Bu kurala uymayan takımlar hakem tarafından uyarıldıktan sonra yarışmadan diskalifiye edilir.” yazmasına rağmen hakemler rakip takımın beden eğitimi öğretmeninin itirazlarını ciddiye almayıp kuralı uygulamayarak çok büyük bir hata yaptılar.

Kural hatası olduğunu belirten Hayme Ana MTAL Beden Eğitimi öğretmeni Volkan YIKAR; “Hem talimatnamede yazmasına hem de müsabaka öncesi yapılan teknik toplantıda konuşulmasına rağmen, itirazlarımızı dikkate almayan hakemler, bocce sporuna kötülük yapmışlardır. Sporun gelişmesi için en önemli olan şey disiplindir. Disiplinin de en önemli göstergesi temsiliyettir. Kot pantolon ile bocce sporu yapılmaz, bunu en iyi hakemlerin bilmesi gerekmektedir. Federasyon Başkanımızın konuya el atmasını ve bu sorunların çözülmesini bekliyorum…” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.