enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

ANITKABİR’DE DALGALANAN BAYRAK MİLLİ ŞAİRİN EVİNDE

ANITKABİR’DE DALGALANAN BAYRAK MİLLİ ŞAİRİN EVİNDE

Ankara Kent Konseyi (AKK), İstiklal Marşı’nın kabulünün 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. AKK Bisiklet Meclisi gönüllüleri ile Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi iş birliği gerçekleştirilen bisiklet turunda Anıtkabir’de dalgalanan Türk Bayrağı, Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazdığı Taceddin Dergahı’nda sergilenmek üzere Altındağ Hamamönü’ne taşındı.

GÖNÜLLÜ BİSİKLETÇİLER KATILDI

AKK Bisiklet Meclisi ve Polatlı Belediyesi Tarihi Alanlar Tanıtım Merkezi  tarafından organize edilen bisiklet turuna, 50’ye yakın bisikletçi katıldı. Gönüllü bisikletçiler teslim aldıkları Türk Bayrağı’nı, 5 kilometrelik etabı 40 dakikada  tamamlayarak Hamamönü’nde yer alan Taceddin Dergahı’na ulaştırdı. Taceddin Dergahı’nda gerçekleştirilen anma programına katılan Polatlı Belediye Başkanı Mürsel Yıldızkaya da Türk Bayrağı’nı Ankara Vakıflar Bölge Müdürü Ferhat Türkoğlu’na teslim etti.

TÜRK BAYRAĞI 23 NİSAN’A KADAR TACEDDİN DERGAHI’NDA SERGİLENECEK

Ankara Kent Konseyi (AKK) Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara İl Kültür Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi Dr. Süleyman Basa, AKK Bisiklet Meclisi Başkanı Kadir İspirli’nin de yer aldığı anma etkinliğine Başkentliler de yoğun ilgi gösterdi. İstiklal Bayrağı Zafer Yolunda” sloganıyla düzenlenen bisiklet turunda pedal çeviren bisikletçilerin Anıtkabir’den teslim aldığı Türk bayrağı önce 23 Nisan 2021 tarihine kadar Taceddin Dergahı’nda sergilenecek daha sonra da Milli Mücadele savaşının yaşandığı farklı illere götürülecek.

CUMHURİYETİN KURULUŞUNUN 100. YILINA ÖZEL KUTLAMALAR YAPILACAK

Tüm yurdu dolaşacak olan Türk Bayrağı, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılında 29 Ekim 2023’te ise Cumhuriyetin ilan edildiği Birinci Meclis’te göndere çekilecek. Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yılı dolayısıyla birçok etkinlik gerçekleştireceklerinin altını çizen Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya, “Bayrağımız Ankara’dan İzmir’e kadar Milli Mücadele’nin yaşandığı bütün toprakları tek tek gezecek. Duatepe, Kartaltepe ve Kocatepe’de yeniden onurla ve gururla dalgalanacak” derken, İstiklal Marşı’nın ulusal kurtuluş mücadelesi ve gelecek nesiller için önemine dikkat çeken AKK Yürütme Kurulu Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da Taceddin Dergahı’nda yaptığı konuşmada, “Bundan 100 yıl önce Milli Mücadele’nin zırhının hazırlandığı, duygularımızın metne döküldüğü, Mehmet Akif Ersoy’un insanlık tarihine etki yaratacak, gelecek bin yıllarda da etkisini sürdürecek manifestoyu yazdığı bu binanın önünde bulunmanın huzurunu ve heyecanını yaşıyorum” sözleriyle düşüncelerini paylaştı.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.