enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Başkan Oğuz ayçiçek yağı denetiminde

Başkan Oğuz ayçiçek yağı denetiminde

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, zabıta ekipleriyle birlikte, fiyatı son günlerde giderek artan ayçiçek yağının stoklanmaması ve fahiş fiyatlara satılmaması için sürdürülen denetimlere katıldı. Oğuz, vatandaşı mağdur ettirmeyeceklerini belirterek, “Fırsatçılara ve stokçulara ilçemizde geçit vermiyoruz, vermeyeceğiz” dedi.

Kahramankazan Belediyesi zabıtası, fiyatı son günlerde giderek artan ayçiçek yağının stoklanmaması ve fahiş fiyatlara satılmaması için başlattığı denetimlere hız kesmeden sürdürüyor. Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz da, zabıta ekipleriyle birlikte denetime katıldı. Başkan Oğuz ve zabıta ekipleri, ilçedeki zincir ve büyük marketler başta olmak üzere ayçiçek yağı ile gıda maddesi satışı yapılan işletmeleri denetledi. Oğuz ve ekipler buralarda depolar başta olmak üzere marketlerde ayrıntılı incelemelerde bulundu. Yine başta ayçiçek yağı olmak üzere ürğnlerin fahiş fiyatlara satılmaması ve stoklanmamasına yönelik denetimler gerçekleştirildi. Ruhsat, fatura, etiket kontrolü yapan ekipler, ayrıca ürünlerin sağlıklı olup olmadığını da denetliyor. Denetimlerde ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Reyon fiyatıyla kasa fiyatının farklı çıkması durumunda tespit tutanağı tutularak, cezai işlem uygulanıyor. Ayrıca etiketsiz ürün satışına da izin verilmiyor. Ekipler bu kapsamda yaptıkları denetimler sırasında kanuna aykırı satış yapan bazı zincir market ve esnaflara farklı tutarlarda ceza kesti.

Denetimler aralıksız sürecek”

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, bu kapsamda rutin olarak yaptıkları denetimleri daha da sıklaştırdıklarını belirterek, denetimlerin aralıksız olarak sürdürüleceğini söyledi. Vatandaşların mağdur edilmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Oğuz, “Fırsatçılara ve stokçulara ilçemizde geçit vermiyoruz, vermeyeceğiz. Vatandaşımızı mağdur ettirmeyiz. Fırsatçılara karşı vatandaşımızın her zaman yanındayız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.