enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

BİNLERCE LALE SOĞANI TOPRAKLA BULUŞTU

30.11.2020
6.704
A+
A-
BİNLERCE LALE SOĞANI TOPRAKLA BULUŞTU

“Önce insan, öncü Sincan” sloganıyla ilçenin marka değerini yükseltecek önemli yatırımlar yapan Sincan Belediyesi, çevre düzenlemeleriyle ilçenin çehresini güzelleştiriyor.

Adı lalelerle anılan Sincan, bahar mevsiminde görsel bir şölen sunmaya hazırlanıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin çalışması sonucu, ilçe genelindeki park, bahçe ve meydanlara binlerce lale soğanı dikimi gerçekleştirildi. Bahar mevsimine kadar toprak altında kalacak olan lale soğanları, Nisan ayının gelişiyle beraber boy gösterecek ve Sincanlılara seyrine doyum olmaz manzaralar yaşatacak.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “Şehrimizin sembolü, güzelliğin timsali laleler toprakla buluşmaya başladı.  Tasavvufta vahdeti yani birliği temsil eden laleler, bahar mevsimiyle birlikte Sincanımızın güzelliğine güzellik katacak. İnşallah maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak salgının üstesinden gelip baharın gelişini coşkuyla kutlayalım.” ifadelerini kullandı.

SİNCAN’DA AĞAÇLAR BUDANIYOR, PARKLAR TEMİZLENİYOR

Ekipler park ve bahçelerin bakımlarını da yapıyor. Kış mevsiminin gelmesiyle kuruyan dallar ve tehlike oluşturabilecek ağaçlar budanıyor.  Budanan ağaçlar küçültülerek odun olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılıyor.

Ayrıca parklarda dökülen yapraklar temizleniyor, çimler biçilerek gübreleniyor, bahara hazırlanıyor.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.