enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

CHP’Lİ AKILLI’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI

CHP’Lİ AKILLI’DAN KADINLAR GÜNÜ MESAJI
CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ile ilgili mesaj yayınladı. Başkan Akıllı, 8 Mart ile ilgili yaptığı açıklamada İstanbul Sözleşmesi’ne dikkat çekti. CHP’li Akıllı Kadınlar Günü ile ilgili şöyle dedi: “Kadına yönelik şiddettin arttığı zamanlarda, bir nebze de olsun kadınların hakları için var olan bir sözleşme, İstanbul Sözleşmesi’nin ortadan kaldırılması bu şiddetin önünü açmaktadır. Ve iktidar partisi bir grup meczubun gönlünü hoş tutmak adına milyonlarca kadını, bu belki annemiz, belki eşimiz, belki kızımız, belki akrabalarımız olan kadınları, bizim insanlarımızı arkadan bıçaklamıştır.
Sözleşmenin ardından daha iyisini getireceğiz palavralarıyla da bu konuyu geçiştirmeye çalışan iktidar yetkililerinin hiçbir şey yapmadığı da aşikardır. Bizim isteğimiz, kadınların isteği İstanbul Sözleşmesi’nin yaşatılmasıdır. Öte yandan CHP iktidarında ise kadına şiddetin tamamen ortadan kaldırılması, kadına yönelik şiddete cesaret edebilme cüretinde dahi bulunanların en ağır şekilde cezalandırılması önceliğimizdir. Kadınlar ikinci sınıf insanlar değildir ya da erkeklerden daha aşağı değildir. Kadınlar insandır ve insanlık onuru ayaklar altına alınamaz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyor, şiddetten uzak yarınlarda buluşmayı temenni diyorum”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.