enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
38,7371
EURO
43,5358
ALTIN
4.136,02
BIST
9.279,21
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Hafif Yağmurlu
15°C
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
CumartesiParçalı Bulutlu
19°C
PazarParçalı Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
18°C
SalıAz Bulutlu
18°C

DTİK BAŞKANI TAŞKIN, ATO BAŞKANI BARAN’I ZİYARET ETTİ

23.09.2020
174
A+
A-
DTİK BAŞKANI TAŞKIN, ATO BAŞKANI BARAN’I ZİYARET ETTİ

DEİK/ Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Bölge Komitesi Başkanı Derya Taşkın, ABD’de faaliyetlerini sürdüren iş insanı Üzeyir Şahin ile birlikte ATO Başkanı Gürsel Baran’ı makamında ziyaret etti. Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasında uzun yıllardan bu yana pek çok konuda inişli çıkışlı ama ekonomik olarak sağlam bir ilişki yürütüldüğünü kaydeden Baran, Ankara Ticaret Odası olarak ticari ilişkileri geliştirip güçlendirmeye yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi. Türkiye’nin pandemi sürecini başarıyla yürüttüğünü anlatan Baran, ABD’nin de içinde bulunduğu çok sayıda ülkeye tıbbi cihaz gönderildiğini dile getirdi.

Tıbbi cihaz üretim merkezi haline gelen Ankara’da, sağlık turizminin de öne çıktığını ifade eden Baran, “G-20 zirvesinde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump iki ülke arasındaki ticaret hacmini 100 milyar dolara çıkarma hedefini dile getirmişti. Biz de bu hedef doğrultusunda çalışma yapıyoruz. Ankara olarak ayrıca sağlık turizmi ile de katkıda bulunmak istiyoruz. Türkiye’de iyi eğitimli hekimlerimiz, övgüye değer sağlık hizmetlerini, ABD ile kıyaslanamayacak fiyatlarla gerçekleştiriyor” diye konuştu. DEİK/ Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Amerika Bölge Komitesi Başkanı Derya Taşkın da, iki ülke arasındaki ticari ilişkileri geliştirmenin yanı sıra, ABD’den Türkiye’ye gelen yatırımın artması için de çalışma yaptıklarını anlattı. ABD’de yaşayan Türk girişimcilerinin başarılarından bahseden Taşkın, aynı zamanda Türkiye’nin doğru tanıtımı için de görev üstlendiklerini söyledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.