enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Erdoğan: “Son sözü top tüfek değil, iman belirler”

Erdoğan: “Son sözü top tüfek değil, iman belirler”

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Saraçhane Meydanı’nda düzenlenen 15 Temmuz Mitingi’nde önemli açıklamalarda bulundu. 15 Temmuz hain darbe girişimini ‘tiyatro’ olarak değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki gösteren Başkan Erdoğan, “252 şehidimizin olduğu bu olayı tiyatro olarak nitelendiriyor. Ben soruyorum. FETÖ’ya rahmet okuyanlar var. Kusura bakmasınlar. Neyin ne olduğunun şahidi 15 Temmuz gecesidir.” ifadelerini kullandı. “6’lı masada şehitlerimizin esamesi okunuyor mu?” diye soran Erdoğan, “Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütü ile beraber yürüyorlar.” dedi. 15 Temmuz darbe girişiminin 6. yıldönümü anma etkinlikleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi karşısında bulunan Saraçhane meydanında düzenlendi. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Saraçhane meydanında düzenlenen etkinlikte konuştu. Başkan Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

İşte Başkan Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar:

“Bugün 15 Temmuz ihanetinin 6. yıl dönümü. Tarihimizin bu en alçak darbe girişiminde yaralarımızdan daha sonra vefat edenlerle birlikte toplamda 252 kardeşimiz şehadetle şereflendi. “Vurulmuş, tertemiz alnından uzanmış yatıyor. Bir Hilal uğruna ya Rab. Ne güneşler batıyor. Ey bu topraklar için toprağa düşmüş asker gökten ecdat inerek öpse o pak alnı değer” Her biri bu topraklar için toprağa düşmüş askerimiz hükmünde olan 15 Temmuz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet yakınlarına ve milletimize. Başsağlığı diliyorum. Bu ihanet girişimi sırasında darbecilerin uçaklarına, helikopterlerine, tanklarına, silahlarına, çıplak elleriyle karşı koyarken yaralanan gazilerimize sağlık ve afiyet temenni ediyorum. Hak Teâla bir daha milletimizi 15 Temmuz gibi imtihanlara tabi tutmasın. Evlatlarımızı bizden koparmasın. Ülkemizi bu tür tehditlerle sınamasın.

“BU MİLLET BU DESTANI YAZDI YİNE YAZAR”

Toplumların tarihlerinde asırlar boyu unutulmayacak, nesiller boyu dilden dile bir destan gibi anlatılacak dönüm noktaları vardır. Milletimiz 15 Temmuz’da yüreğindeki imandan aldığı güçle akşam güneş batarken başlayan darbe girişimini sabah güneşin doğuşuyla birlikte akamete uğratarak işte böyle bir destan yazmıştır. Bu millet bu tür destanları yazar mı? Yazar mı? Allah’ın izniyle yine yazar. Nasıl iki asırdır ayağa kalkmak istediği her dönemde bu milleti savaşla, bozgunculukla, darbeyle, vesayetle, terörle, siyasi istikrarsızlıkla, ekonomik krizle, sosyal çatışmayla, dizleri üzerine çökertenler, hamdolsun bu defa yine başaramadılar.

6’LI MASADA ŞEHİTLERİMİZİN ESAMESİ VAR MI?

Farklı dönemlerde farklı kisveler altında sahnelenen sinsi oyun 15 Temmuz gecesi milletimizin iman dolu göğsüne çarparak yerle yeksan oldu. ‘İmandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür. İşte şimdi 6’lı masaları var değil mi bunların? Bu 6’lı masada şehitlerimizin esamisi okunuyor mu? Onların derdi başka. Onlar PKK terör örgütüyle beraber yürüyorlar. Yani Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, bizim Mehmet’imize saldıranlarla, onların parlamentodaki uzantılarıyla beraber, el ele omuz omuza yürüyorlar. Şimdi önümüzde büyük bir hesap var.

Balkan Harbi’yle üzerine çöreklenen kara bulutları Çanakkale zaferiyle dağıtan milletimiz milli mücadeleyle, şanla, şerefle dolu tarihine yeni bir halka eklemiştir. İlk değil, son devletimiz cumhuriyetimizin milli iradenin üstünlüğü temeli üzerinde payidar olacağını 85 milyon hep birlikte 15 Temmuz gecesi dosta düşmana bir kez daha ispatladık. Cumhur İttifakı olarak bu mücadeleyi o gece nasıl ispatladıysak şunu bilelim bundan sonraki süreçte de aynen ispatlamaya devam edeceğiz.

BU BULUŞMANIN ADI CUMHUR İTTİFAKIDIR

Zafer inananlarındır dedik ve oradan elhamdülillah zaferle çıktık. Bu sadece İstanbul’da olmadı. Ankara’da da böyle oldu. Her ne kadar şehitlerimiz oldu ama o şehitler şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda. Canı cananı bütün varımı alsın da hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda diyenler kazandı. Şehitlerimizin hatıralarına baktığımızda tamamının da aynı şuur aynı teslimiyet aynı irade ve aynı kararlılıkla, darbecilerin üzerine yürüdüklerini görüyoruz. Şu anda biz buradan konuşuyoruz ama aynı anda şu anda Ankara’da da Kızılay başta olmak üzere ülke genelinde şu törenler yapılıyor. Çünkü kalpler aynı anda atıyor. İşte bu buluşmanın adı nedir? Cumhur İttifakı.

EN ADİL HAKEM VE EN GÜZEL HAFIZA HAKKIYLA KAYDEDECEKTİR
Saraçhane’deki şu arka tarafımda olan süs havuzlarının dili olsa da o gece abdestsiz şehit olmamak için kendine uzanan elleri anlatsa. Boğaziçi Köprüsü’nün direklerinin dili olsa da darbecilerin ölüm kusan namlularının üzerine gül bahçesine girer gibi atılan yiğitlerin kahramanlığını anlatsa. Ankara’daki Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin dili olsa da üzerlerine bomba yağarken milletin vekillerinin sizlerin emanetine nasıl sahip çıktıklarını, ölüme nasıl meydan okuduklarını anlatsa.

Genelkurmay Başkanlığı binasının taş duvarlarının dili olsa da darbeciler tankla, helikopterle, tüfekle sürekli üzerlerine ateş ederken milletin asil evlatlarının onların karşısında nasıl korkusuzca durduğunu anlatsa. Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığı bahçesinin dili olsa da darbeciler tarafından alçakça bombalanan kahraman polislerimizin yüreklerindeki cesareti ve imanı anlatsa. Her karışı şehit kanlarıyla yoğrulmuş şu vatan topraklarının dili olsa da üzerinde yaşayan milyonların gözlerini kırpmadan sabaha kadar nasıl dua ettiğini anlatsa.

Ülkemizin şehirlerindeki, meydanların dili olsa da 27 gün süren demokrasi nöbetlerinde bir milletin istiklaline ve istikbaline nasıl dört elle sahip çıktığını anlatsa. Velhasıl 15 Temmuz’la ilgili anlatılacak o kadar çok şey var ki en adil hakem ve en güzel hafıza olan tarih hepsini de hakkıyla kaydedecektir.

KYK FAİZLERİ KONUSUNDA GEREKLİ ÇALIŞMAYI YAPIYORUZ

Yerli ve milli olmayanlardan bu ülkeye hayır gelmeyeceğini en iyi milletimiz bilir. Bunları söylerken hakikatlere de gözümüzü kapamıyoruz. Yaşanan küresel kriz bizi de etkiliyor. Ama şundan emin olunuz ki; omuzlarımıza binen hiçbir yük kalıcı değildir. Son zamanlarda Bay Kemal çıkmış; üniversiteli gençlerimizin, onların aldıkları burslarla ilgili faiz yükü bindiriyormuşuz. Faize karşı olan biziz.

Bu konuyla ilgili Kabine Toplantısı’ndan sonra gerekli açıklamayı yapacağız. Milletimizin sıkıntılarını en iyi biz biliyoruz Bay Kemal. Gençlerimizi faize kurban etmeyiz.

Allah’ın izniyle 2053 vizyonumuzu da hayata geçireceğiz. Çünkü biz Türkiye’yiz. Çünkü biz Türk milletiyiz. Biz kadim bir davanın hizmetkarıyız. Gerektiğinde 7 düvele meydan okuyarak, gerektiğinde mayınlı yollardan geçerek, gerektiğinde canımızı ortaya koyarak, ülke ve millet olarak bize, büyük fedakarlıklarla geldiğimiz bu noktadan geri dönüş yoktur.

CUMHUR İTTİFAKI BU SEÇİMLERDEN ZAFERLE ÇIKACAKTIR

Şimdi önümüzdeki yıl malum seçimler var. Çok çalışacağız. Çok gayret edeceğiz. Kapı kapı dolaşmaya varız dimi? Cumhur İttifakı’nın inşallah bu seçimlerden zaferle çıkacağına ben inanıyorum.”

SEL FELAKETLERİNDE SORUMLULAR NEREDEYDİ?
Şu anda İstanbul’da sel afeti yaşadık, peki bu sel afetinde sorumlular neredeydi? Aynı şekilde Ankara’da neredeydi? Kardeşlerim bunların hesabını 2023’te sandıklarda sormaya var mıyız? Fakat durmak yok çok çalışacağız. Cumhur ittifakı olarak bunun hesabını sormaya hazır mıyız? Çünkü bizim soracak hesabımız var. Zira bizim demokrasi ve kalkınma devrimimizin şahidi İstanbul’dur. Türki

BU İNANCINIZA VE KARARLILIĞINIZA GÜVENİYORUM
Siyasi ve ekonomik güç odaklarının yeniden yapılandığı bir dönemde ülkemizi bir kez daha oyun dışında bırakmak isteyenlere aradıkları fırsatı kendi ellerimizle sunmayacağız. Şimdi hazır mısınız? Bir olacağız. İri olacağız, diri olacağız. Kardeş olacağız. Hep birlikte Türkiye olacağız. Kardeşlerim inşallah 2023 imtihanını da başarıyla vererek, bu kutlu menzile doğru yolumuza devam edeceğiz. Kadınıyla, erkeğiyle genciyle, yaşlısıyla ben sizin bu imanınıza, bu inancınıza, bu kararlılığınıza güveniyorum. Rabbim bizleri bu yolda daim eylesin. Bunun için şimdi öyle bir ses verelim ki doğudan batıya, kuzeyden güneye, dünyada duymayan kimse kalmasın. Sadece duymakla kalmasınlar. Dostlarımız sevinçten, düşmanlarımız korkudan tüm hücreleriyle titresinler. Rabiamız için hazır mıyız?

HER KİM BU 4 İLKEDEN RAHATSIZSA MİLLETE AİDİYETİNİ SORGULASIN
Gür seda ile, Tek millet. Biz hangi kökenden, hangi mezhepten, hangi meşrepten olursa olsun 85 milyon tek milletiz. İki: tek bayrak. Bizim tek bayrağımız rengini şehitlerimizin kanından alan şu ay yıldızlı al bayrağımızdır. Üç tek vatan; 780 bin kilometrekarelik vatan topraklarının tek bir karışına dahi göz dikenin gözünü çıkartırız. Dört: tek devlet. Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti dışında bir devletimiz yoktur. Aksini iddia edenlerin başını ezmek de boynumuzun borcudur. Her kim bu 4 ilkeden rahatsızsa dönüp önce kendini onunla birlikte ülkesine ve milletine aidiyetini sorgulamalıdır. Her kim bu 4 ilkeye gönülden bağlıysa bizim ezeli ve ebedi yoldaşımızdır, kardeşimizdir, kader arkadaşımızdır.

BÖYLE BİR MİLLETİN EVLADI OLDUĞUM İÇİN HAMD EDİYORUM
İşte 15 Temmuz gecesi gördük ki son sözü top tüfek değil, iman belirler, yürek belirler, inanç belirler. 15 Temmuz gecesi gördük ki güneş batınca üzerimize çöken karanlığın hükmü ertesi sabah yeniden güneş doğana kadar. 15 Temmuz gecesi gördük ki yuları gavurun elinde olan hainin büründüğü kisve ne olursa olsun gündoğdunda gerçek mutlaka ortaya çıkmaktadır. 15 Temmuz gecesi gördük ki asıl azmaz, bal kokmaz. Kokarsa yağ kokar onun da aslı ayrandır. Atalarımız böyle demiş. Bu milletin kodlarını en iyi bilenlerdir. Rabbime beni bizi böyle bir milletin evladı olarak yarattığı için binlerce kez hamd ediyorum. Rabb’ime böyle bir millete hizmet etme imkanı için binlerce kez hamd ediyorum. Rabb’ime bizi böyle bir milletle 15 Temmuz gibi bir imtihandan geçirdiği için bize böyle yoldaşlar nasip ettiği için binlerce kez hamd ediyorum.

KARDEŞLERİM SİZLERİ ALLAH İÇİN SEVİYORUM
Kardeşlerim sizleri Allah için çok seviyorum. Hiç endişeniz olmasın. Dik durduk, dik duracağız ama dikleşmeyeceğiz. Türkiye’nin demokrasi ve kalkınma mücadelesinde öyle dönemler vardır ki bunları asla unutmamalıyız. Rahmetli Menderes ve arkadaşlarının Demokrat Parti’nin iktidarıyla açtıkları çığ bu dönüm noktalarından biridir. Aynı şekilde rahmetli Özal’ın 12 Eylül’ün ardından ülkemize kendi deyimiyle ‘çağ atlatmak’ için başlattığı hamle bu dönüm noktalarından biridir. Aynı şekilde rahmetli Erbakan’ın aynı şekilde rahmetli Türkeş’in attıkları adımlar işte bizim de izini sürdüğümüz adımlardır. 20 yıldır ülkemize kazandırdığımız eser ve hizmetler de elbette bu dönüm noktalarından biridir. Ama bu süreçte 2013 yılından beri verdiğimiz çok yönlü mücadelenin yeri ayrıdır.

GİRİŞLER İÇİN ARAMA NOKTASI OLUŞTURULDU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı”, Saraçhane Meydanı’nda yapıldı. Meydanda hazırlıklar sürerken Fatih Anıtı’nın bulunduğu parkın çevresi demir bariyerlerle çevrildi. Güvenlik önlemlerinin alındığı alana girişler için arama noktası oluşturuldu.

Vatandaşların etkinlikte konuşmaları izleyebilmeleri için alandaki bazı noktalara erkanlar yerleştirildi.

TÜRK BAYRAKLARI ASILDI

Etkinliği takip edecek basın mensuplarının canlı yayınlarını yapabilmeleri için de ayrı bir alan oluşturuldu. Hazırlıkların devam ettiği etkinlik alanının birçok yerine Türk bayrakları asıldı.

ŞEHİTLER İÇİN DUA EDİLDİ

15 Temmuz ruhunun canlı tutulması, milli şuurun güçlendirilmesi, şehitlerin hatırasının yad edilmesi amacıyla düzenlenen etkinlik, saat 17.30 itibarıyla başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Saraçhane Meydanı’ndaki etkinliğe katıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.