enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
PazarAz Bulutlu
21°C
PazartesiHafif Yağmurlu
23°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
22°C

Federasyonu Eleştirmek Yasak mı?

Federasyonu Eleştirmek Yasak mı?

Geçtiğimiz haftalarda Covid-19 testi pozitif çıkan sporcu ve antrenörleri karantinaya almak yerine, şehir dışı ikametlerine göndererek halk sağlığını hiçe saydığı iddia edilen Badminton Federasyonunda yeni bir skandal daha yaşandı. İddiaya göre Badminton Federasyonuna bağlı antrenörlerin bulunduğu bir sosyal medya platformunda, Türkiye Badminton Federasyonu tarafından antrenörlere yönelik bir taahhütname gönderildi. Taahhütnamede Badminton Federasyonu yöneticilerine yönelik sosyal medyada herhangi bir eleştiride bulunulmayacağı, yapılan paylaşımların beğenilmemesi gerektiği ve diğer eleştirilerin yapılmaması gerektiği, yapıldığı takdirde Federasyon tarafından yapılacak ödeneklerin kesileceği üstü kapalı olarak antrenörlere ilan edildi ve antrenörlerin yukarıda bahsi geçen konuları yapmayacağını taahhüt etmesi istenildi.

Badminton Federasyonu antrenör seans ücreti ödemek için, seçtiği antrenörlere Türkiye Badminton Federasyonu başkanını, yönetim kurulunu eleştirenlerin, eleştiri içerikli sosyal medya paylaşımları yapan ve bu paylaşımları beğenenlerin seans ücretinin kesileceğini belirttiği bir taahhütname gönderildi. Daha önce sonlandırılan bu ücretlendirme, seçim arifesinde tekrar ödenmesiyle tepkilere yol açmıştı. Üstelik Federasyon yönetimi kendilerinin eleştirilmemelerini devlet büyükleri ve terör örgütlerine yapılacak olan eleştiriler ile aynı kategoriye koyarak bir nevi zırha büründü. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’na göre kişilerin ifade hürriyeti bağlamında bu konular antrenörler tarafından tepki ile karşılandı. Bu tepki nedeniyle Federasyon Yönetimi yapmış olduğu paylaşımı geri çekerek evrakın fiziki olarak doldurulup imzalanarak Federasyona iletilmesi uygulamasına geçti. Federasyonun yapmış olduğu bu keyfi uygulama ile ilgili olarak işin içinde maddi konular olması nedeniyle yaşanılan gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz.

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.