enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Az Bulutlu
19°C
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
PazarAz Bulutlu
20°C
PazartesiAz Bulutlu
22°C
SalıAz Bulutlu
24°C
ÇarşambaAz Bulutlu
21°C

HİLAL ÇORBACIOĞLU AİLE HAYATINA İLİŞKİN BİLGİLER VERDİ

18.02.2022
319
A+
A-
HİLAL ÇORBACIOĞLU AİLE HAYATINA İLİŞKİN BİLGİLER VERDİ

“Sincan Belediyesi Kadın Kadına Aile Sohbetleri” her ay birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. Bu ay dördüncüsü düzenlenen programın konuğu Aile Danışmanı ve Yazar Hilal Çorbacıoğlu oldu. Çorbacıoğlu, aile hayatı ve bireylerin ailedeki rolüne ilişkin önemli tavsiyeler verdi.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın destekleriyle Başkan Ercan’ın eşi Emine Ercan’ın öncülüğünde düzenlenen “Kadın Kadına Aile Sohbetleri”nin dördüncüsü gerçekleşti. Türk sanat müziği dinletisi ile başlayan programın konuğu Aile Danışmanı ve Yazar Hilal Çorbacıoğlu’ydu.

Programın açılış konuşmasını yapan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın eşi Emine Ercan “Kadın Kadına Aile Sohbetleri” programının önemini anlattı. Emine Ercan, “Sincanlı Hanımefendilerle birlikte sosyal hayata dair manevi sohbetler gerçekleştiriyoruz. Manevi değerlerimizi yeniden hatırlamak amacıyla pek çok konuda konuklarımızdan bilgiler alıyoruz.” dedi.
Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan da programa katılarak katılımcıları selamladı. Başkan Ercan “Sincan’da yaşayan kadınlarımızın hem sosyalleşmesini hem de alanında uzman misafirlerimizle aile hayatı, çocuk bakımı, aile içi iletişim gibi faydalı konularda seminer imkanı sağlıyoruz.” açıklamasında bulundu.
“Her Türlü Değişim İnsanın Kendisinden Başlıyor”

Aile Danışmanı ve Yazar Hilal Çorbacıoğlu konuşmasında aile hayatına ilişkin önemli noktalara değindi; iyi bir aile, örnek bir birey ve hayırlı evlatlar yetiştirme konularına ilişkin ipuçları verdi. Çorbacıoğlu toplumun inşasında en temel kavramın aile olduğuna dikkati çekerek, “Aile sığındığımız yerdir. Ailemiz kendimizi huzurlu hissettiğimiz yer değilse değiştirmemiz lazım. Nereden başlamalıyız? Her türlü değişim insanın kendisinden başlıyor. Başkasını değiştirmek çok daha zor. İlk önce değişim bizden başlayacak.” İfadelerini kullandı.
“Doğru iletişim kurmalıyız”
Sağlıklı bir aile hayatı için bireylerin doğru iletişim kurması gerektiğine dikkati çeken Hilal Çorbacıoğlu doğru iletişimin yollarını anlattı, “Eşinize trip atmayın” tavsiyesinde bulundu. Çorbacıoğlu, “Çok az dinliyor çokça konuşuyoruz. Başkasını dinlerken bile ne konuşacağımızı düşünüyoruz. Can kulağı ile dinlemediğimiz için de karşımızdakini duymuyoruz. Göz göze bakmak, diz dize oturmak can kulağı ile dinlemek, karşınızdaki ne diyor? bunu anlamak lazım yargılamadan, suçlamadan.


Sürekli eşinize küsüp trip atmayın. Şikayet ettikçe derdiniz artar, şükrettikçe başınıza gelen nimetler artar. Eşinizi suçlamak, yargılamak yerine ‘Bu davranışından rahatsız oldum’ diye spesifik bir şey söylemeliyiz.” İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.