enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
31,9679
EURO
34,6025
ALTIN
2.229,03
BIST
9.111,50
AdanaAdıyamanAfyonAğrıAksarayAmasyaAnkaraAntalyaArdahanArtvinAydınBalıkesirBartınBatmanBayburtBilecikBingölBitlisBoluBurdurBursaÇanakkaleÇankırıÇorumDenizliDiyarbakırDüzceEdirneElazığErzincanErzurumEskişehirGaziantepGiresunGümüşhaneHakkariHatayIğdırIspartaİstanbulİzmirK.MaraşKarabükKaramanKarsKastamonuKayseriKırıkkaleKırklareliKırşehirKilisKocaeliKonyaKütahyaMalatyaManisaMardinMersinMuğlaMuşNevşehirNiğdeOrduOsmaniyeRizeSakaryaSamsunSiirtSinopSivasŞanlıurfaŞırnakTekirdağTokatTrabzonTunceliUşakVanYalovaYozgatZonguldak
İstanbul
Parçalı Bulutlu
16°C
İstanbul
16°C
Parçalı Bulutlu
PazarGök Gürültülü
15°C
PazartesiAz Bulutlu
15°C
SalıAz Bulutlu
19°C
ÇarşambaAz Bulutlu
19°C

SİNCAN’DA GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ DİN GÖREVLİLERİ BÖLGE SORUMLULARI TOPLANTISI YAPILDI

SİNCAN’DA GENÇLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ DİN GÖREVLİLERİ BÖLGE SORUMLULARI TOPLANTISI YAPILDI

Aydınlık yarınlarımızın en büyük yatırımı olan gençlerimizin, milli ve manevi değerlere bağlı bir şekilde yetişmelerine katkı sağlamak, din eğitimi ve kimlik kazanımını en sıhhatli ve köklü kaynaklardan edinebilmesi, küçük yaştan itibaren camii ile kaynaşan gençlerin, cami ve mabedi hayatlarına bir merkez olarak yerleştirebilmeleri amacıyla, Sincan İlçe Müftülüğü tarafından Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN, Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK, Sincan Belediye Başkanı Murat ERCAN, Ankara İl Müftü Yardımcıları Osman ŞENER ve Fazlı MUTLU, Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU, Sincan Müftülüğü Şube Müdürü İlyas HENNEP, Sincan İlçe Müftülüğü Vaizleri, Ankara İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Resul ALTINTAŞ, Sincan Gençlik Koordinatörü Mehmet PAZARLIKLI ve Sincan Din Görevlileri Gençlik Bölge Sorumlularının katılımlarıyla, gençlik koordinatörlüğü istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda selamlama ve açış konuşmasını yapan Sincan İlçe Müftüsü Mevlüt TOPÇU “Gençliğe yaklaşım metotları üzerinde durarak, hangi faaliyet alanlarında daha başarılı olunur, hangi yöntem ve uygulamalarla gençlere faydalı olunur noktasında tecrübe paylaşımında bulundu.

Gençlerin ihtiyaç ve taleplerine değinen TOPÇU, gelişen dünya düzeninde gençlik üzerine yapılan planlamalar, Din Hizmetleri faaliyet alanlarına entegre edilemezse beklenen sonucu almaktan çok uzak kalınacağını dile getirerek, teknolojik imkanlar ve kuşak farklılığından doğan problemlerin nasıl giderilebileceği noktasında geniş bir yelpazede açıklamalarda bulunarak Bölge Sorumlularını aydınlattı.

Müftü TOPÇU, Sincan’da göreve başladığı günden bugüne kadar gençlik alanında yapılan faaliyetler ve bu faaliyetlerden alınan sonuçlara değinerek konuşmasını sonlandırdı.

Sincan Kaymakamı Abdullah KÜÇÜK katılımcılara teşekkür ederek, Müftülüğün faaliyete geçirdiği hizmetlerin Sincan’a katkılarının çok fazla olduğunu dile getirdiler. Müftülüğün çalışmalarına her daim destek verdiklerini belirtti.


Sözlerinin sonunda organizasyon vesilesiyle Sincan’a teşrif eden Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN ve İl Müftü Yardımcılarını Sincan’da görmekten mutluluk duyduğunu dile getirerek gençlik konularında İlçe Müftülüğünün gayretlerini takdirle takip ettiğini ve her türlü desteği vermeye devam edeceklerini dile getirdi.

Belediye başkanı Murat ERCAN ise “Belediye bünyesinde pek çok faaliyet yapılmakta, ancak bazı noktalarda Müftülüğümüzün desteklerine açık bir şekilde ihtiyaç duyulmaktadır, sağolsun Sn Müftümüz Mevlüt TOPÇU bu konularda çok dertli ve buna bağlı olarak azami bir gayret ve çaba içerisinde, başta hafız kuran kurslarımız ile 4-6 yaş Kur’an kurslarımız olmak üzere gençlik merkezlerinin inşasında birlikte çaba göstermekteyiz, dedi.

Akabinde Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN “Zaman hızla geçiyor. Kur’an-ı Kerim’e ve Hadislere baktığımızda bize zamanı değerlendirme konusunda hatırlatmalarda bulunmaktadır. Hayatında başarıya ulaşanlar hayatını planlayarak yaşayanlardır. Akıllı ve başarılı insanlar hayatını belli bir ihtiyaca göre planlar. Biz Müslümanların boş zamanı yoktur. Zamanı doğru planlayıp, bu toplumun geleceğini inşa edecek gençlerimizi ilimle güzel ahlakla donatmalı onları en güzel şekilde yetiştirmeliyiz ” dedi.

Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf DOĞAN’ın konuşmasının ardından İlçe Gençlik Koordinatörlüğü Bölge Sorumluları ile Sincan’da gençlikle alakalı 2021 Yılı Eylem Planı hakkında detaylı değerlendirmeler ve tecrübe paylaşımı yapıldıktan sonra program sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.